Експерт каже, що губернатора Волині можуть звільнити

Експерт каже, що губернатора Волині можуть звільнити
Якщо відставка голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка свідчить про зміну політики президента щодо західних областей, то незабаром може виникнути питання і майбутнього губернатора Волині.

Про це розповів політолог, виконавчий директор Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Шелеп, ‒ пише IA ZIK.

Шелеп вважає, що існує можливість зміни голови Волинської ОДА. «Видно, що президент і ПР змінюють тактику. Якщо з Одесою все зрозуміло – це може бути пов’язано зі скандалами довкола Маркова, то відставка Вишиванюка виглядає трохи дивно. Вишиванюк і Клімчук, образно кажучи, ягоди одного поля. Це губернатори супердосвідчені, які займали свої посади ще при Кучмі. Вони мають вплив не тільки політичний, але й особистісні зв’язки з ключовими особами в регіоні», – зазначив він.

«Якщо пішов Вишиванюк, а по багатьох параметрах Івано-Франківськ не сильно відрізняється від Волині, то можна сказати, що така ж ситуація чекає і на Волинь. Можливо, Янукович робить акцент не на стабільності, щоб усе було тихо-мирно, а на те, наскільки губернатори здатні забезпечити вплив партії, лінії партії в регіоні. Клімчук є членом Партії регіонів, але він зайвий раз не нав’язує лінії партії. Тобто, він намагається навпаки – залагоджувати якісь дрібні питання з опозиціонерами. Якщо Янукович справді змінює концепцію своєї політики в західних областях, то тоді може стати питання і по губернатору Волині», – додав він.

Як відомо, на Волині вряди-годи виникають чутки про можливість відставки губернатора, однак усі вони закінчувалися нічим.

Тим часом 12 вересня під час візиту на Волинь президент заявив, що загалом задоволений роботою голови Волинської ОДА Бориса Клімчука та ситуацією в регіоні. «У нас із Борисом Петровичем цілодобовий постійний контакт. Ми не сильно добираємо слова, коли удвох спілкуємося. Але ми так звикли», – зізнався тоді Янукович.

Але вже 26 вересня у ЗМІ оприлюднили перелік областей, губернатори яких працюють найгірше за версією уряду. Найбільший обвал зафіксований у випадку з Волинською областю. Регіон з початку року погіршив свої позиції на 10 пунктів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Клімчук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо президент звільнить Клімчука, то наступним президентом буде інший.;)
Особливість Клімчука він дає результат.
Сценарій захоплення та узурпація влади не для Клімчука. Тут я погоджуюсь з Михайлом, що за таким розкладом Клімчука звільнять.
Відповісти
"Особливість Клімчука він дає результат". Розділові знаки? Убіть нельзя поміловать? Хто дає результат: особливість чи Клімчук? Пащенко, аби показуватись на люди навіть з двома реченнями, треба серйозно зайнятись вивченням мови. "Сценарій захоплення та узурпація влади не для Клімчука"? А що, в тексті Шелепа є щось про такий "сценаріЙ"? Ти з бика впав? Я дрібно потію від твоєї "мови". Пащенко - наочний посібник людини, яке не може звязати елементарну думку.
Відповісти
Пишу швидко з мобільного думаю Михайло мене зрозумів
Вибачте що я не філолог але дякую що звернули увагу на мій коментар
Щодо звернення: "з якого бика ти впав" Чи всі філологи звертаються до інших на ти? ;)
Дрібно потієте? Від моєї мови. Вибачте і не потійте дрібно ;)
Відповісти
Не мечіть бісер перед певними представниками фауни. Дякую, що коментуєте. Видно чітко : трохи незграбно, але щиро. Рспект
Відповісти
від перестановки доданків сума не міняється.
зміна губернатора не змінить відношення людей до влади, може тільки погіршити, бо нове сприймають на фоні попереднього, а термінів для ривка і якісних показників у нового не буде.
навий заробити очки не встигне, чим погіршить і без того гівняні показники, а старий, є надія, втримає на тому ж рівні, що є важливо для побудови планів і статегій, тим більше, область одна з найменьших.
слабий у вас експерт, видає вже рік бажане за дійсне.
Відповісти
Шелеп- експерт? Не смішіть! Назначив себе сам вкспертом, то не значить , що так є! Назначить себе фараоном, теж буде?
Відповісти
БРАТКИ ,ВИ ЩО ПАЛАТИ ПЕРЕПУТАЛИ? А НУ БІГОМ СЮДА,ТУТ ГУБЕРНАТОР ПРОКАПУЄТЬСЯ)))
Відповісти
Шелепу звісно цього б хотілося. Але це з серії, в Японії землетрус – в нас теж може бути. У кожної області є по шелепу, який прогнозує таке ж своєму губернатору ;)
Відповісти
Провінційний експерт, вузьколобі висновки, обмежений світогляд.
Відповісти
Останні новини
Експерт каже, що губернатора Волині можуть звільнити
08 листопад, 2013, 17:03