Угода у Вільнюсі буде підписана, ‒ посол України в Литві

Угода у Вільнюсі буде підписана, ‒ посол України в Литві
Найважливішим пріоритетом зовнішньої політики України є інтеграція до Європи.

Про це в інтерв'ю, яке опублікувала газета Lietuvos zinios, сказав посол України в Литві Віталій Зовтенко, - пише Газета.ua.

Посол стверджує, що балансування між Сходом і Заходом закодовано в географічному положенні України.

"Зі стратегічним партнером Росією нас пов'язують тісні торговельно-економічні зв'язки. Але тісними торговельними відносинами ми пов'язані і з ЄС. Проте в 2010 році в Україні був прийнятий закон, що визначає основи зовнішньої політики, в якому чітко сказано, що найважливішим пріоритетом нашої зовнішньої політики є інтеграція до Європи. Як правова європейська держави ми і прагнемо до цієї мети", - сказав Звотенко.

"Балансування між Сходом і Заходом закодовано в географічному положенні України, але це абсолютно не перешкоджає пріоритетам європейської інтеграції. Адже договір про асоціативне членство з ЄС - це далеко не членство в ЄС. Це лише перший крок у створенні в Україні суспільства, відповідного європейським стандартам", - стверджує посол.

Він не сумнівається, що на вільнюському саміті Східного партнерства ЄС підпишуть договір про асоціативне членство України в ЄС.

"Чим ближче захід, тим більше виникає емоцій, проте усім песимістам хочу сказати: немає жодних підстав сумніватися - документ буде підписаний у Вільнюсі, столиці держави, яка не лише підтримує дружні відносини з Україною, а й є стратегічним партнером, що підтримує нашу інтеграцію до Європи", - сказав посол.

Саміт Східного партнерства ЄС відбудеться у Вільнюсі 28-29 листопада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Євросоюз
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Угода у Вільнюсі буде підписана, ‒ посол України в Литві
11 листопад, 2013, 10:40