На Волині понад тисяча селян живуть, як на острові

На Волині понад тисяча селян живуть, як на острові
Уже понад 10 днів немає належного автобусного сполучення населених пунктів Щедрогірської сільської ради із райцентром Ратне, до якого більш як 35 кілометрів.

Про це у газеті «Волинь-нова» пише депутат Ратнівської районної ради Оксана Семенюк.

«Маршрутні таксі, що їхали в напрямку Залухова через Річицю і проїжджали селами нашої сільради, припинили перевезення пасажирів у зв’язку із поганим дорожнім покриттям на відрізку дороги між селами Якуші та Річиця», – повідомила вона.

«Єдиний рейс, обслуговування якого не припинялося, – Луцьк - Березники. Автобус пізно ввечері за потреби привозить пасажирів у Щедрогір, прямуючи через Самари, однак вранці він у наше село не заїжджає, а, отже, доїхати до райцентру жителям сіл Щедрогір, Підгір’я, Окачеве та Залюття просто нічим. Із Річиці хоч якісь маршрутні таксі їдуть через Межисить і Самари, а ми опинилися наче на острові. І хоча напрямок руху Ратне – Щедрогір нещодавно відновили, користі з цього мало, бо прибуває автобус у село обідньої пори і відразу відправляється назад, коли ніяких справ у райцентрі вирішити вже не можна», – йдеться у публікації Оксани Семенюк.

Люди схиляються до думки, що найбільше зашкодили дорожньому покриттю багатотонні фури.

«Доля правди в цьому є. Та як же нам бути, якщо ще й вони перестануть до нас приїжджати? Це ж не секрет, що посіви моркви – єдиний заробіток для селян, тож на заготівельників люди готові Богу молитися, аби продати вирощені овочі. Як бути людям похилого віку? Як їм дістатися у медичні заклади? Як бути, коли терміново потрібно оформити ті чи інші документи в Ратному, а добратися туди потрібно самотужки: наймати автомобіль чи, може, запрягати коней і вирушати у подорож підводою?! А як чинити, коли доведеться викликати пожежну чи «швидку»?» – міркує депутат.

«І якщо зараз автобуси припинили рух до населених пунктів Щедрогірської сільради, то що буде у мороз і сніг?! Тож від імені громади Щедрогірської сільради я як депутат районної ради прошу керівництво області та району звернути увагу на нашу проблему. Ми не в змозі самотужки вирішити її, а в селах Щедрогір та Підгір’я проживає 1360 чоловік», – пише Оксана Семенюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині понад тисяча селян живуть, як на острові
12 листопад, 2013, 12:38