«Гуляли-веселились, підрахували – просльозились», – Клімчук про Помаранчеву революцію

«Гуляли-веселились, підрахували – просльозились», – Клімчук про Помаранчеву революцію
Рішення Волиньради про звернення до ВРУ з вимогою про невідкладний розгляд та прийняття проекту Закону України «Про порядок імпічменту Президента України» не робило б честі волинським депутатам і громаді, – переконаний голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

Про це він заявив під час 22-ої сесії Волиньради 13 листопада.

Доповідач щодо звернення до ВРУ депутат облради Ігор Гузь зазначив, що актуальність закону про імпічмент зростає. Регіонали і президент Віктор Янукович «показали своє обличчя боягузів, які готові наплювати на євроінтеграцію і бояться Юлію Тимошенко як жодного з інших».

«Тому я не сумніваюся, що настане момент, коли депутати ВРУ або мільйонні майдани будуть наказувати шляхом імпічменту діючу владу», – зазначив Ігор Гузь.

На думку депутата Сергія Слабенка, такий закон даватиме можливість кожному наступному президенту знати, як може наступити імпічмент.

«Нічого страшного у ньому нема, він має стати базовим», – додав він.

За словами депутата Олександра Пирожика, такий закон мали б прийняти вже давно. «А при нинішньому режимі такий законопроект просто необхідно вносити у ВРУ і позиція Волиньради мала б бути однозначною: такий закон потрібен», – висловився обранець громади.

Зовсім іншої думки був голова Волинської ОДА Борис Клімчук. «2004-ий рік, революція, майдан, ейфорія. Гуляли-веселились, підрахували-просльозились. Таке було і з нашою державою. Потім була парламентська республіка як експеримент. Це все було», – зазначив він.

«Я розумію бажання бути при владі, в парламенті. Це природнє бажання політиків. Кидати в угоду власним бажанням державу. Та не дозволить цього український народ. В цій залі немає жодної людини кому не було б соромно за те, що було у 2004 році. І в тому числі і мені. Бо нас обманули, нас кинули», – вів далі губернатор Волині.

«Розумію бажання розхитати ситуацію шляхом прийняття рішень селищних рад, які, власне, ні на що не впливають. Лише можна сказати: во, я який, я самого Януковича кинув. Так гордіться і радійте, що ви живете в такій демократичній державі. Але глупих рішень, які не роблять честі обласній раді і волинській громаді ми приймати, звичайно, не будемо», – підсумував Борис Клімчук.

Після цих слів депутати «взялися» голосувати і не підтримали звернення до ВРУ про прийняття закону про імпічмент. За висловилося лише 16 депутатів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага!:) От скрізь сидять депутати в радах різних областей, працюють, а тільки волинським треба бути "попереду" всіх?! Як казав персонаж в одному з мультфільмів: "Отличаться умом и сообразительностью"!:) Да тим Гузям со Слабеньками нема більше чим займатись!!!
Відповісти
А мені не соромно, що там була! Майдан - це круто, це сила, це єдність.І як настане час соромно буде Борі, що пі...в те що не треба, бо наступний майдан змете його як непотрібне змивається в унітаз.
Відповісти
І до чого ваші "єднання" Віті та Юлі довели?:) Не смішіть людей!!!
Відповісти
Об`єднались не Вітя і Юля, а люди!
А твій Клімчук обкакався і після чемоданів відскупних здристнув відсидітись за кордон, типу "посол". Теж мені посла найшли, полішуцька ворюга!
Відповісти
Це хто тобі таку "байку" розповів?:) А ведуться...біомасіки!:)
Відповісти
Місцеві депутати мусять активізуватися і попри вказівки голів партій будуть пробувати привертати до себе увагу. Бо якщо асоціацію отримають вони підуть явно на задній план). А у памяті лишаться лише посаджена тимошенко (двозначність у трактуванні як користі так і шкоди) та діюча влада. Потім можливо проявиться опозиція, це за умови що владна партія раптом і стрімко не попереформатується і не очиститься. Ідея люстрації може бути запросто використана вони усі разом публічно попросять вибачення в українського народу, віддадуть частину статків і демократизуються. Оце найгігрший сценарій для опозиції. ПР дарю ідею калі шо то звертайтесь у мене їх багато. Але то вже за бабло)))))))
Відповісти
Тим,хто дійсно були на Майдані не соромно! Не соромно,бо показали підрахуям ригімським,що народ не бидло! А Клімчук в той час сопів в дві дирки,а пізніше невилазив з кабінету Балоги,щоб послали послом куди небуть.Соромно за те,що сьогодні відбувається в країні,в області,соромно,що керують Клімчуки, Башкаленки,Азарови та Януковичі. Ще настане для вас справжній МАЙДАН!2004 рік був першою спробою!
Відповісти
Тоді не ПРигимські були! Ви вже все позабували з тім зомбуванням! Тоді був Кучма, а він до ПР не входив! А те що сьогодні відбувається - це прямі наслідки "помаранчу", а надалі продажності, бидловатості, тупості...українців і не треба тут тро-ло-ло!!! Сьогдняшня опозиція це взагалі зброд! Якби не "діло" Юлі вони б взагалі не знали б що казати, бо крім бла-бла, нічого не вміють!
Відповісти
Патріоту - так хочеться вірити Вашим словам
Відповісти
То зто заважає?
Відповісти
підтримую,бо проти патріотів працюе вже 9років вся структура кримінальноі інформаційноі служби і розвідка сусідньоі держави.приклад-Борода.Але ми е.Слава Украіні.
Відповісти
Останні новини
«Гуляли-веселились, підрахували – просльозились», – Клімчук про Помаранчеву революцію
13 листопад, 2013, 15:33