У Луцьку хочуть зробити планетарій

У Луцьку хочуть зробити планетарій
Малий планетарій хочуть розмітити на базі Центру науково-технічної творчості учнівської молоді на вулиці Чорновола, 3 у Луцьку.

Про це розповів директор Центру НТТУМ Ігор Стельмащук під час засідання колегії управління освіти і науки Волинської ОДА 14 листопада.

За словами Стельмащука, будівництво планетарію передбачалося в програмі розвитку позашкільної освіти до 2014 року. Уже зробили й проектно-кошторисну документацію, над чим працювали спеціалісти з Києва. Окрім того, уклали угоду із університетськими викладачами щодо роботи у майбутньому планетарії.

Та грошей на об’єкт досі немає. Тож, директор Центру попрохав у начальника управління освіти і науки Волинської ОДА Олександра Хомича допомогти із цим.

«Я думаю, що це варто уваги. Бо ми реалізуємо завдання розвитку астрономії, яке було поставлено губернатором», – додав освітянин.

Як пояснив Ігор Стельмащук, робити планетарій мали у актовій залі Центру, де планували зробити куполоподібний дах.

«Там на 170 місць зал», – додав він.

Окрім того, на базі Центру хочуть відновити й роботу кордодрому (круглий майданчик для запуску авіамоделей, - ред.), який не працює вже приблизно 15 років. Утім, на це також треба гроші - приблизно 120 тисяч. Робити його мають спеціалісти з Харкова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вже сонячний годиник поставили в тіні )))
Відповісти
дааааааааааааа планетарий
Відповісти
ні щоб побудувати питомнік для бродячих собак ( бо вони вже скрізь у нашому місті)... то вони по планетарій думають....
Відповісти
собаки собаками, а от те що є багато онкохворих дітей,яким потрібні кошти на операцію, це вас не хвилює. Бездомних собак можна стерилізувати і вони не даватимуть потомства, а діти?
Відповісти
а притулок і є взагалі-то в Луцьку, вуха почисть, очі промий
Відповісти
Притулку немає, там, що постійно утримуть тварин? Ні! Там узагалі не утримують тварин їх звідти випускають після стерилізації!
Відріж собі язик, виколи очі, та відрубай пальці)))))))))))
Відповісти
очередная отмывка денег
Відповісти
Як уже замахали ці придурошні захисники собак! Вони ж самі їх прикормлюють і розводять, тільки додому ніяке падло не хоче забирати. Ось і шастають вони і за жопи кусають. Проблема не в собаках, а в їх захисниках!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть зробити планетарій
14 листопад, 2013, 13:36