На тілі померлого в міліцейському авто не знайшли слідів катувань

На тілі померлого в міліцейському авто  не знайшли слідів катувань
За попередніми висновками експертизи чоловіка, який за загадкових обставин помер в міліцейському автомобілі в Турійському районі, не били і не застосовували електрошокер – каже начальник управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Волинської області Тарас Безрукий.

Про це він розповів під час брифінгу 14 листопада.

За словами Безрукого, наразі триває досудове розслідування: розпитують очевидців та свідків, а судмедексперти уже провели розтин тіла померлого 20-річного юнака.

Нагадаємо, у середу 13 листопада працівники ДАІ затримали водія-порушника, якому в автомобілі міліції стало зле, після чого він помер: смерть констатували медики Турійської центральної районної лікарні.

Як зазначив представник прокуратури Волині, має відбутися судмедекспертиза із залученням до цього профільної комісії.

Окрім того, очікують результатів токсикологічної та гістологічної експертиз. Так, результати щодо вмісту алкоголю в крові померлого мають надійти до кінця тижня, щодо вмісту наркотичних речовин – результатів треба очікувати у період від 2 тижнів до місяця, – зазначив Тарас Безрукий.

Зі слів працівника прокуратури, немає підстав сумніватися в об’єктивності чи упередженості слідства. «Ніхто не втручається, не здійснює спроб вплинути на слідство», – додав він.

Щодо інформації у ЗМІ про те, що, мовляв, свідки бачили, як проти затриманого застосовували електрошокер, Безрукий зазначив: люди бачили лише світло, іскри, але, власне, електрошокера не бачив ніхто із допитаних.

Свідки лишень чули від померлого звернення до правоохоронців: «Не застосовуйте електрошокер». Утім, як зазначив працівник прокуратури, електрошокер до елементів обмундирування правоохоронців не належить. Та чи дійсно працівники ДАІ могли їх мати, слідство буде з’ясовувати.

За словами Тарас Безрукого, судмедексперти на тілі померлого слідів електрошокера не виявили. Але в подальшому комісія детальніше огляне тіло померлого, аби остаточно з"ясувати, чи застосувався електрошокер.

Зі слів представника прокуратури, спеціалісти стверджують: електрошокер не завжди може залишати відмітки на тілі. Однак, майже завжди удар струму від пристрою призводить до втрати свідомості, чого у цьому випадку не було.

Також працівник прокуратури зауважив: наразі слідством не встановлено, що у правоохоронців був електрошокер. Тарас Безрукий додав, що у одного з працівників МВС був ліхтарик.

Так, очевидці кажуть, що затриманий, втікаючи з автомобіля, яким керував, викинув ключі на землю. Тож, саме їх за допомогою ліхтарика нібито й шукав один із правоохоронців.

Аби з"ясувати, що ж справді бачили свідки, у прокуратурі хочуть здійснити слідчий експеримент на місці інциденту.

Щодо саднів на обличчі померлого, Тарас Безрукий розповів, що сам був у морзі і бачив їх. «Є на обличчі на двох щоках. Як сказали судмедексперти, скоріш за все від контакту обличчя з асфальтом. При цьому вони мають поверховий характер і за попередніми висновками є легкими», – додав він. Також за попередніми висновками судмедекспертів, садні не мають стосунку до смерті юнака.

До того ж, Безрукий додав: «Щоб його хтось бив, не бачили». Про те, що видимих тілесних ушкоджень немає, говорять і судмедексперти, і працівники прокуратури.

Про те, чи були у померлого проблеми із серцем, допитували двох людей, які з ним проживали, але такої інформації не зафіксували, – зазначив Тарас Безрукий. Детальніше про це будуть намагатися довідатися у родичів, які мають приїхати на Волинь.

Розслідування, зі слів працівника прокуратури, триває протягом 2 днів і до нього залучили групу прокурорів та групу слідчих з 4 осіб.

Насамкінець Безрукий зазначив: якщо виявиться, що до смерті причетні правоохоронці, то їх можуть покарати згідно із частиною 3 статті 365 ККУ (Перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), за що можна отримати від 7 до 12 років позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та все ок. Це нормально вмерти після візиту міліції.
Відповісти
Цілком з вами згідний! Останім часом все більше і більше таких випадків...
Відповісти
какие следы пыток-издевательств?- сугубо нежное общение с задержаным посредством использования белых перчаток
Відповісти
А чи не забагато останнім часом логічно пояснених міліцією справ?

1. В липні біля "Дяді Піци" хлопця, який помер, не били, а штовхнули (хоча на відео зворотнє)
2. В серпні на Воїнів Інтернаціоналістів бусом з двома лаветами підлітка не збивали, а сам вліз.
3. В костюмах працівників "Волиньгазу" не маскарад влаштовували, а законне затримання (хоч документів, які б це підтверджували, не мали).
4. Дівчину-малолітку в Ківерцях ніхто не ґвалтував, сама захотіла.
5. Тепер ось ця ситуація. Хлопця ніхто не вбивав, а акуратно затримали, а він чогось сам безпричинно помер.

Переконаний, що список не повний. Але дуже логічний.
Відповісти
Треба незалежну, а не куплену експертизу і правосуддя. А нині чиї гроші-того майно, того правда. В турійському районі вкрай розбиті дороги і там нема де втікати від міліції.
Відповісти
навіщо так скептично ставитись до міліції!
Відповісти
Скептично відносяться тільки до тих - хто причетний до любого із цих випадків і дійсно виний ! В словах людей завжди є перебільшення - але і кусочок правди також є.
Відповісти
Менти не подарунки, але у вказаний ситуації вони поступало правомірно - переслідували порушника. При затриманні пошкоджень не наносили
Відповісти
"Не был в чужой шкуре не суди о её качестве" кто понял тот молодец.
Ведь вы не знаете всей ситуации! что и как там было, кто убегал и зачем и кто етот человек, его прошлое. А самое главное в каком он состоянии был и от чего умер.
Так если никто ничего не знает лучше обойтись без комментариев!!!!!
Відповісти
За словами Тарас Безрукого, в подальшому експерти нічого так і не вияалять своїх же перевертнів у погонах покривати треба...
Відповісти
Я би побачив, що ви говорили в США. Та там цьому затриманому вже б всадили 4 кулі - 1 в голову, 2 в груди і 1 в пах з пістолету "Глок" і були б 100% праві. Так і у нас треба робити!
Відповісти
Фільми про ковбоїв рулять:)
Відповісти
Але винні повинні бути покарані. Бо буде Врадіїївка!!!!!!!!!!!. Там, в Турійську, не одну справу по пів-року тягнуть і передають в суд без належного розслідування. А тут ще й луцькі попали... Мда.
Відповісти
Врадіївка - це театр!!!
Відповісти
мінтовське свавілля триває.з цими суками потрібно зробити те, що зробив Саакашвілі в Грузії
Відповісти
А з тобою нічого не треба ротити, хай тобі хтось дасть тягла так щоб мама в землю закопала, тоді побачимо куди твоя мама буде бігати і вимагати найти того хто тебе завалив.
Відповісти
Який президент - така і держава...
Відповісти
А те, що останній гнався по селах зі швидкістю 200 км втікаючи від даішників як оцінити. Скільки життів міг загубити?
Відповісти
Хто знае Турійську дорогу,той знае на якій швидкості можна там іхати,а виправдовувати правоохоронців-це вже закон-свій свого не втопить...
Відповісти
Останні новини
На тілі померлого в міліцейському авто не знайшли слідів катувань
14 листопад, 2013, 16:44