Скандальному владиці з Волині дали премію «Дискримінація року»

Скандальному владиці з Волині дали премію «Дискримінація року»
Настоятеля Києво-Печерської Лаври владику Павла, нардепа від Партії регіонів Вадима Колесніченка, президента Національної академії медичних наук Андрія Сердюка і мера Ялти Сергія Ілаша відзначили антипремією «Дискримінація року – 2013».

З нагоди Міжнародного дня толерантності правозахисники оголосили лауреатів антипремії в трьох номінаціях: «Язик мій - ворог мій» за найбільш дискримінаційне висловлювання, «Реально Г» (ганебний вчинок) за дискримінаційний вчинок, «Дискримінація «в законі» за найбільш небезпечну і дискримінаційну законодавчу ініціативу, – пишуть Коментарі із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Переможці антипремії отримають від Коаліції з протидії дискримінації, що заснувала її, дипломи, просвітницьку літературу і шори, які символізують «вузьколобість і обмеженість» лауреатів.

У номінації на отримання антипремії претендували народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Фаріон за образливе висловлювання з приводу проведення гей-параду в Києві, мер Ялти Сергій Ілаш, який порівняв ромів, які займаються ворожінням на набережній і центральних вулицях міста, зі «звірятами».

Окрім того, номінували голову Верховної Ради Володимира Рибака за репліку до депутатів-чоловіків «йдіть, вдома будете своїй дружині по голові стукати». Переможцем у цій номінації правозахисники визнали мера Ялти.

У номінації «Реально Г» антипремії удостоєні настоятель Києво-Печерської Лаври владика Павло і президент Нацакадемії медичних наук Андрій Сердюк за упереджене ставлення до ВІЛ-інфікованих і виселення клініки Інституту епідеміології та інфекційних захворювань імені Громашевського.

У номінації «Дискримінація «у законі» представлені народний депутат від ПР Вадим Колесніченко, за проект закону «про заборону спрямованої на дітей пропаганди одностатевих сексуальних відносин», народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко із законопроектом про введення духовно- моральних цінностей, який створює додаткові можливості для взаємодії школи та церкви.

Серед претендентів на премію в цій номінації були також народні депутати зі «Свободи» Олександр Сич, Руслан Зелик, Руслан Марцінків за проект закону про заборону штучного переривання вагітності.

Найбільш дискримінаційною законодавчою ініціативою правозахисники визнали законопроект Колесніченка.

Довідка


Петро Дмитрович Лебідь народився 19 квітня 1961 року в селі Борбин Млинівського району Ровенської області. У 1976 році закінчив восьмирічну школу в Бобрині, у 1978 році — середню школу в селі Довгошиї.

У 1978—1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі. У 1981—1983 роках служив в Радянській армії в Баку.

У 1984 році вступив до Московської духовної семінарії, яку закінчив 1988 року. 24 травня 1987 року архієпископом Дмитрівським Олександр висвячений на диякона.

7 січня 1988 року архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом висвячений на священика в Троїцькому кафедральному соборі Луцька. Після закінчення МДС в тому ж році направлений настоятелем Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району Волинської області.

26 червня 1989 року в Троїцькому кафедральному соборі Луцька архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом пострижений в чернецтво з ім'ям «Павло» на честь первоверховного апостола Павла. 30 травня 1992 року архієпископом Волинським і Луцьким Варфоломієм зведений у сан архімандрита.

30 березня 1994 року призначений намісником Успенської Києво-Печерської лаври.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так при чём тут владыка с Волыни, а?
Відповісти
павло с волині...навчився тут..
Відповісти
Церков багато - віри мало. А фарисеїв потрібно самій пастві виявляти... доки не пізно.
Відповісти
"Дискримінацію-2013" - її авторам!
Відповісти
"Петро Дмитрович Лебідь народився 19 квітня 1961 року в селі Борбин Млинівського району Ровенської області. У 1976 році закінчив восьмирічну школу в Бобрині," - так де ж він народився в Бобрині, чи Борбині? Знову почалися "перери"?
Відповісти
Останні новини
Скандальному владиці з Волині дали премію «Дискримінація року»
15 листопад, 2013, 17:50