Націоналісти з Луцька підтримали білоруських колег

Націоналісти з Луцька підтримали білоруських колег
Луцький осередок організації «Національний Альянс» провів акцію на підтримки ініціативи назвати одну з вулиць Бреста іменем Кастуся Каліновського.

З вивіскою вулиці «імені Кастуся Каліновського» альянсівці сфотографувалися на фоні пам’ятника Лесі Українки, також у національному вбранні та в організаційних футболках, - повідомили у прес-службі об'єднання.

Усі фото надіслали на електронну адресу редакції газети «Брестський вісник» ([email protected]), де за ініціативи міськвиконкому Бреста відбудеться громадське обговорення назви, яке триватиме до 20 грудня.

У підтримку кампанії білоруських націоналістів така акція буде проведена і в інших містах України.

Як розповідають у «Молодому Фронті», міський виконавчий комітет міста Бреста виніс на громадське обговорення пропозицію про назву нової вулиці, яка утворилася після будівництва транспортної розв'язки «Західний обхід», що в районі Брестської Фортеці.

Спочатку планувалося привласнити вулиці назву «Таможная», що на думку філологів не є прийнятне, з причини не існування такого слова в білоруській мові.

З урахуванням думки філологів у брестських та іногородніх ЗМІ, а також опитувань в соціальних мережах на користь іншої назви брестський «Молодий Фронт» розпочав акцію щодо надання назви нової вулиці «імені Кастуся Каліновського».

«У цьому році відзначається 150 річниця національно-визвольного повстання під керівництвом Кастуся Каліновського, а Брест (місто і фортеця) були безпосередньо пов'язані з подіями повстання (відбувалися рейди інсургентів на околиці міста, учасники відбували покарання у місцевій в'язниці, яка розміщувалася у фортеці)», - пояснюють своє рішення молодофронтівці. Вони зауважують, що надання назви новій вулиці не понесе додаткових витрат для бюджету міста.

«Національний Альянс» закликає усіх долучитися до акції. Фото з табличкою потрібно надсилати на адресу [email protected], або завантажувати в акаунти соціальних мереж - http://vk.com/maladyfront, http://vk.com/national_alliance


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От далекоглядність НА у бацьки на фоні недержавного прапора білорусі підтримую назву вулиці)))))))))))).
Головне не щоб там вулиця була а щоб НА попіарився.
Уявляю щоб сказали наші націоналісти якби наприклад праві Польщі почали підтримувати якусь пропольську назву вулиці у Луцьку )))))))))
Відповісти
У підгузників вже криза жанру - не знають, як пропіаритись. Жалюгідно, пласко та тупо.
Відповісти
це швидше проба пера )))) кінцева ціль - вулиця Ігоря Гузя у Луцьку )))
Відповісти
Да ну! Навіщо тоді так на світі жити=)
Відповісти
Останні новини
Націоналісти з Луцька підтримали білоруських колег
18 листопад, 2013, 07:50