Лучанка, перешиваючи одяг, заробляє до 8 тисяч. ФОТО

Лучанка, перешиваючи одяг, заробляє до 8 тисяч. ФОТО
Майстерня з ремонту одягу приносить лучанці Оксані Невмержицькій до 8 тисяч щомісяця.

Відкрила вона її у 2007 році, ‒ пише Gazeta.ua.

«Після кризи у нас стало більше клієнтів, ‒ говорить вона. – У людей не вистачає грошей на новий одяг, тому ремонтують і перешивають старий. Раніше тримала ательє. Сподівалась, що клієнтів буде багато, бо воно було у спальному районі. Але мої надії не виправдалися. Почали шукати більш людне місце».

Відкрила майстерню неподалік від центру міста. Працює з сестрою. «Часто приносять браковані речі продавці з базару, ‒ розказує Невмержицька. ‒ Одного разу жінка принесла шубу за 22 тисячі гривень. Покупець міряв її за завісою і обрізав дорогі ґудзики. Мусили пришивати на їхнє місце інші. Ще один власник кіоску зі шкіряними виробами часто приносить курточки, щоб полагодили замки. Покупці, коли повертаються з ринку, заносять до нас джинси і штани, щоб підшили до потрібної довжини. Часто підкладаємо на замовлення тюль та штори».

Для відкриття ательє краще обирати приміщення на 18-20 кв. м, ‒ каже вона. «На собі пересвідчилася, що це іноді може виходити дешевше, ніж за 6 квадратів, але на території якогось торгово-розважального центру. Але тут є свої мінуси ‒ доведеться самому розбиратися з «пожежниками» та іншими службами, які будуть регулярно навідуватися на перевірку», ‒ зазначила жінка.

Клієнти часто приносять речі, яким хочуть дати друге життя. «Минулої зими жінка принесла стару шубу. Обрізали рукава, вшили у талії, поміняли облізлий комір на новий. За 500 гривень зі старої шуби жінка отримала майже нову хутряну безрукавку», ‒ згадує Невмержицька.

На замовлення в ательє фарбують шкіряні речі, шиють вечірні і весільні сукні. «Якщо плануєте відкрити майстерню з ремонту одягу, треба придбати швейну машинку, стіл для розкрою, оверлок, прасувальну дошку. Обладнання купуйте професійне і не беушне, бо за ремонт будете віддавати більше, ніж за нове. Машинку шукайте не дешевше, ніж за 5-6 тисяч гривень. Вона повинна виконувати до 30 операцій. Без оверлока, який красиво обробляє шви, не зможете працювати з трикотажем. На нього треба мінімум 500 доларів. Бажано мати 2 манекени, пристрій для пришивання ґудзиків, в’язальну і вишивальну машинки», ‒ радить Невмержицька.

Щоб обладнати примірочну, радить поставити у кімнаті ширму і повісити дзеркало. Заробляє вона 7-8 тис. грн щомісяця.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
інформацію про лучанку здерли с Gazeta.ua, а самим слабо піти, розпитати, написати?
Відповісти
А нащо цеж волиньпост )))
Відповісти
А всеж молодці дівчата заробляють своїми руками! Головне щоб ніхто не заважав)) Успіхів Вам!
Відповісти
Останні новини
Лучанка, перешиваючи одяг, заробляє до 8 тисяч. ФОТО
18 листопад, 2013, 15:58