Голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко виграв позов проти Волиньради: деталі

Голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко виграв позов проти Волиньради: деталі
Понад два роки тривають суди між Волинською обласною державною адміністрацією, її головою Юрієм Погуляйком і обласною радою. У грудні 2020 року депутати висловили недовіру Юрію Погуляйку, він намагається скасувати це рішення.

Посадовцю вже вдалося виграти у першій судовій інстанції, яка повністю задовольнила позов у червні 2023 року, - пише Сила правди.

Волинський окружний адміністративний суд визнав недовіру, яку висловили йому представники громади – неправомірною.

Про це йдеться у рішеннях Волинського окружного адміністративного суду, Восьмого апеляційного адміністративного суду, Касаційного адміністративного суду.

10 грудня 2020 року в порядок денний сесії обласної ради внесли питання про звіт голови обласної державної адміністрації за 2019-2020 роки. Його ж самого не запросили і не попередили. На цій сесії депутати визнали діяльність Погуляйка незадовільною та висловили йому недовіру. Питання підтримали 54 із 57 присутніх на сесії обранців громади.

Жодного звіту в той день Юрій Погуляйко так і не представив, натомість через чотири місяці після подій в сесійній залі вирішив захищати свою честь і гідність. У квітні 2021 року він особисто та Волинська обласна державна адміністрація подали до суду. Дві окремі справи щодо скасування рішення Волиньради про затвердження звіту посадовця і висловлення йому недовіри розпочав Волинський окружний адміністративний суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко виграв позов проти Волиньради: деталі
24 жовтень, 2023, 01:32