Куди звертатись волинянам, якщо рідні зникли безвісти під час війни: алгоритм дій

Куди звертатись волинянам, якщо рідні зникли безвісти під час війни: алгоритм дій
З початком війни безліч людей пішли захищати Україну, і багато сімей втратили зв’язок з рідними.

Оприлюднили алгоритм дій від Координатора уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, при Міністерстві з питань реінтеграції ТОТ у Волинській області.

"Оскільки відсутність зв’язку з військовослужбовцем може бути обумовлена перебуванням на бойовому завданні, рідним найперше варто звернутися до його військової частини. У разі відсутності когось з особового складу військова частина зобов’язана самостійно розпочати службове розслідування і протягом 30 діб за результатами надати сповіщення відповідному регіональному органу ТЦК та СП, а представником ТЦК та СП інформація передається близьким родичам військовослужбовців", - йдеться в повідомленні.

Маючи таке офіційне сповіщення про зникнення військовослужбовця, рідним належить звернутися до органів Національної поліції, які реєструють кримінальне провадження за вказаними обставинами.

"Важливо отримати витяг з ЄРДР про розпочате провадження. На цьому етапі робота слідчих полягає у відібранні зразків ДНК для ідентифікації тіл загиблих воїнів на співпадіння. З родичами зв’язуються у разі співпадіння результатів експертизи ДНК.

Якщо поліцією встановлюється факт, що захисник перебуває в полоні або є докази його смерті, поліція передає за підслідністю цю справу до СБУ для продовження досудового розслідування. Родині варто звернутися до СБУ, щоб дізнатися контакти слідчого у справі, аби комунікувати з ним надалі", - додається в повідомленні.

Зазначається, що полегшує пошук рідних, які пропали безвісти на війні чи потрапили до полону, звернення до Координаторки уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, при Міністерстві з питань реінтеграції ТОТ у Волинській області – Клименко Раїси Михайлівни.

Уповноважений вносить відомості до Реєстру безвісті зниклих осіб, з даними якого працюють 6 пошукових груп у Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях.

Щодня члени груп виїжджають на пошуки тіл.

Контакти координатора: 050 675-34-17, 096 933-92-63, за цими номерами доступні також месенджери.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.