Луцька влада нічого не може вдіяти із «Бригантиною» в парку: чому

Луцька влада нічого не може вдіяти із «Бригантиною» в парку: чому
Міська влада не має змоги прибрати занедбану «Бригантину» із центрального парку, оскільки вона перебуває у приватній власності.

Про це інформує ВСН.

Нагадаємо, минулого року стало відомо, що судно «Бригантина» оформлене як об'єкт нерухомості через різноманітні схеми та перебуває під банківською заставою. Також Луцька міська рада зверталася до власника цього майна щодо відчуження та того, що він не утримує його в належному стані. Проте звернення залишилося без бедповіді.

Керівник департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль зауважив, що «Бригантина» йому «муляє око» так само, як і більшості лучан:

«Мені так само «Бригантина» «муляє око», це судно дійсно псує зовнішній вигляд нашого парку. Якби воно з приватної власності перейшло у комунальну - зробили б з нього нормальне кафе, а не що-небудь. Якби власник привів його до ладу, претензій не було б, але він нічого не робить».

Власником судна «Бригантина» є підприємець Дмитро Москвич, з яким не вдалося поспілкуватися, проте його намірами щодо «Бригантини» неодноразово цікавилися у департаменті містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради.

«Ми неодноразово цікавилися про його наміри, що він планує далі робити. Очевидно, що нічого», - розповіли у департаменті містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради.

Знайти якісь важелі впливу та зайнятися питанням зовнішнього вигляду або функціональності судна - досить проблематично, кажуть у департаменті містобудування, земельних ресурсів та реклами міськради, адже воно є приватною власністю, тому повністю залежить від бажання або не бажання власника:

«Оскільки «Бригантина» є об'єктом нерухомого майна та перебуває у приватній власності, то власнику не потрібні жодні дозволи, щоб судно там перебувало. Тільки він має право там щось робити або не робити, тож це досить проблематичне питання».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: парк, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я не вірю в те, що не можна вилучити у власника це корито і прибрати його назавжди. Є кілька шляхів. Один з них - через суд. Якщо, наприклад, власник дачної ділянки роками її не обробляє, ділянка вилучається через суд і надається або продається іншому власнику. Це записано в статуті садівничого товариства, і не лише на Волині, а в усій Україні. Це одна з аналогій. Інша: як прокурори вилучають у недбалих власників сотні гектарів землі, водні і болотні угіддя тощо? Існують шляхи? "Судно" у приватній власності, але воно перебуває вже багато років в громадському місці. Москвич - не власник ні каналу, ні парку. Немає кому цим зайнятись. А швидше - немає бажання. І так воно буде стояти ще десятки років - тріскою в дупі лучан.
Відповісти
Послухайте, це просто смішно читати. За хабарі поставили, тепер бояться підступитись. А санстанція, нащо? А архітектура? Якщо влада каже, що гидотне корито, через яке в парк соромно зайти, то виникає питання: а навіщо така влада в місті?
Відповісти
Там, при бажанні, можна домахатися за порушення благоустрою в першу чергу, а в іншу чергу - можна ще багато причин знайти, було б бажання працювати, а так - бояться палки "підприємцю 90х" пхати.
Відповісти
Це Вам не ринок… (де зараз знаходиться парковка)
Відповісти
"Домахатись" може поліцейський до стовпа, а тут все можна зробити законно. Запитайте в найгіршого юриста, який купив диплом. Він вам все розкаже.
Відповісти
Всі гаражі всі мапи поприбирали а тут неможуть бо то мосвич хто його незнає
Відповісти
Та хай забере і собі на городі поставить! Парк - не його власність! Або просто підпалити!
Відповісти
Воно раніше комунальне було, самі йому уперто прихватизовували, аж раптово надто "муляти" "усім" стало, приберіть краще свої нікчемні маєтки навколо міста, та свору своїх недоумків котрим катер муляє
Відповісти
Останні новини
Луцька влада нічого не може вдіяти із «Бригантиною» в парку: чому
25 жовтень, 2023, 13:58