Вперше з України: педагог з Луганщини увійшов до десятки найкращих вчителів світу

Вперше з України: педагог з Луганщини увійшов до десятки найкращих вчителів світу
До десятки найкращих вчителів світу за версією найпрестижнішої світової премії для освітян Global Teacher Prize вперше потрапив учасник з України.

Лауреатом став вчитель української мови та літератури й переможець Global Teacher Prize Ukraine 2021 Артур Пройдаков, повідомляють на сторінці премії, пише УП.Життя.

Своїм досягненням Артур Пройдаков прагне донести світові, що українські вчителі та освітяни продовжують якісно виконувати свою роботу навіть у часи повномасштабної війни.

"Дуже важко повірити в це й усвідомити це. 10 людей на планеті Земля. 10 освітян. І я, український учитель, серед цієї 10-ки. Це надихає й мотивує", – сказав Пройдаков.

Відомо, що вчитель з міста Кадіївка Луганської області, яка нині є тимчасово окупованою.

Там він мешкав до листопада 2014 року, після чого працював на Сумщині в державній школі в місті Ромни, а потім – у школі MIDGARD у Києві.

Після 24 лютого 2022 року Артур Пройдаков організував курси з української мови для переселенців, проводив уроки в рамках Всеукраїнського розкладу.

Також він – автор уроків у Всеукраїнській школі онлайн й обіймає посаду виконавчого директора в освітній фундації MriyDiy.

"Сім років ми розвивали рух Global Teacher Prize в Україні, і за цей час наші вчителі не раз потрапляли до списку 50 найкращих. Але десятка фіналістів – це зірковий рівень, освітній авангард.

Це люди (вчителі, які потрапили до 10-ки найкращих – ред.), з якими спілкуватимуться світові лідери, без яких не обходиться жодна важлива освітня подія, люди, які мають позитивний вплив на освіту і від яких надихатимуться сотні тисяч педагогів по всій планеті", – сказала очільниця засновниця премії Global Teacher Prize Ukraine Зоя Литвин.

Ім’я найкращого вчителя планети 2023 року оголосять 8 листопада у Парижі в штаб-квартирі ЮНЕСКО.

Переможець премії отримає нагороду розміром в 1 мільйон доларів.

Премію Global Teacher Prize інколи називають "Нобелівською премією для вчителів". Її заснував індійський мільярдер та син шкільної вчительки Санні Варкі.

У 2017 році з метою підкреслити важливість педагогів в Україні була заснована Global Teacher Prize Ukraine – щорічна національна премія для вчителів-агентів освітніх змін.

Нагадаємо, цьогоріч до списку 50 найкращих вчителів світу потрапили двоє українських вчителів – Артур Пройдаков і Людмила Таболіна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вперше з України: педагог з Луганщини увійшов до десятки найкращих вчителів світу
25 жовтень, 2023, 17:41