Лучанка – єдина представниця з України на стажуванні з місцевого самоврядування в Японії

Лучанка  – єдина представниця з України на стажуванні з місцевого самоврядування в Японії
Лучанка Анна Вінцюк, начальниця управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Луцькради, стала єдиною представницею з України, яку відібрали на двомісячне стажування в місті Токіо у Японії за навчальною програмою "Місцеве самоврядування".

Як розповіла Суспільному телефоном виконавча директорка Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар'яна Конончук, навчання розпочалося 23 жовтня й триватиме до 29 листопада цього року.

"Сьогодні другий день вона вже працює в Японії. Від України лише один представник, а всього — 10 людей із різних країн, які будуть в команді працювати та вчитися новітнім технологіям і тенденціям місцевого самоврядування", — сказала керівниця регіонального відділення.

Зі слів Мар'яни Конончук, для програми японської урядової організації з питань підтримки державної служби представника від України обирали за такими критеріями:

◾ посадова особа органу місцевого самоврядування, яка працює понад п'ять років;

◾ керівник структурного підрозділу, виконавчого комітету місцевої ради;

◾ особа до 40 років, яка вільно володіє англійською мовою.

"Ми готували кандидатуру і було важко підібрати людину, яка підходить під всі вимоги проєкту. Очікуємо, що ефект післядії після повернення Алли Вінцюк у громаді буде досить високим в порівнянні з будь-якою іншою громадою Волинської області", — каже Мар'яна Конончук.

Як додала виконавча директорка Волинського регіонального відділення Асоціації міст України, програма і стажування з місцевого самоврядування в Японії відбувається уже не перший рік, проте цьогоріч кандидатуру від України вперше відібрали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанка – єдина представниця з України на стажуванні з місцевого самоврядування в Японії
26 жовтень, 2023, 09:40