Російські військові розстрілюють солдатів, які відступають, – Кірбі

Російські військові розстрілюють солдатів, які відступають, – Кірбі
Сполучені Штати Америки мають дані про те, що російські командири страчують своїх солдатів, які не хочуть іти в наступ, відступають чи відмовляються виконувати накази.

Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі на брифінгу, який цитує адміністрація президента США, пише Українська правда.

"Прагнучи досягти тактичних успіхів в Авдіївці та інших місцях на полі бою, росія продовжує нехтувати життям своїх солдатів. Ми вважаємо, що вони понесли тисячі жертв, намагаючись провести цей наступ, деякі з них – за наказом своїх лідерів.

У нас є інформація, що російські військові фактично страчують солдатів, які відмовляються виконувати накази.

Ми також маємо інформацію про те, що російські командири погрожують розстрілювати цілі підрозділи, якщо ті намагатимуться відступити під вогнем української артилерії", - йдеться в повідомленні.

За словами Кірбі, російські мобілізовані сили "залишаються ненавченими, недостатньо оснащеними і непідготовленими до бою".

Тому, за даними американців, вправність і моральний дух російських новобранців – низькі.

"Як і під час невдалого зимового наступу минулого року, російські військові, схоже, використовують те, що ми б назвали "тактикою людської хвилі" – просто кидають маси цих погано підготовлених солдатів прямо в бій, без належного спорядження, без керівництва, без ресурсів, без підтримки.

Не дивно, що за таких умов російські війська страждають від низького морального духу", - сказав Кірбі.

На запитання, як довго триває і як виглядає страта російських солдатів, скільки людей страчено і як, Кірбі не зміг відповісти.

Однак він назвав це ганебним явищем.

"Ганебно думати про те, що ви могли б стратити своїх солдатів за те, що вони не хотіли виконувати накази. А тепер погрожують стратити цілі підрозділи. Це варварство.

Але я думаю, що це симптом того, наскільки погано російські воєначальники розуміють, що вони роблять, і наскільки погано вони впоралися з цим з військової точки зору.

З самого початку ми говорили про погане командування і контроль, погану логістику і підтримку. Вони не можуть прогодувати своїх хлопців у полі, чорт забирай. А тепер, знову ж таки, вони готові розстрілювати їх за виконання наказів, за невиконання наказів", - наголошує Кірбі.

За його словами, це також свідчить про відчай у зв'язку з нестачею кадрів.

Він визнав, що "рРосія має більшу армію, ніж Україна, і вони (російські війська) мають доступ до більшої кількості людських ресурсів, щоб укомплектувати її".

"Але вони настільки відчайдушно потребують прогресу – особливо на Донбасі, в Донецькій області – що вони буквально кидають у бій молодих людей, які не були належним чином підготовлені, не були належним чином екіпіровані і, звичайно ж, не були належним чином керовані", – сказав Кірбі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Російські військові розстрілюють солдатів, які відступають, – Кірбі
27 жовтень, 2023, 11:50