«Хочу, щоб мій чоловік був вдома»: у Луцьку протестували дружини військових

«Хочу, щоб мій чоловік був вдома»: у Луцьку протестували дружини військових
У Луцьку, на Театральному майдані, дружини військовослужбовців вимагали демобілізації чоловіків після 18 місяців служби.

Жінки розповіли, що сьогодні дружини військових в різних містах України вийшли на протести. З їх слів, про зустріч у Луцьку вони анонсували у пабліках в фейсбуці, але їхні дописи постійно видаляли адміністратори.

Лучанка Надія вийшла на протест, бо не розуміє, чому військових, які вже виснажені, так довго не відправляють на ротацію.
«Мій чоловік був за кордоном, коли почалася війна, повернувся, пішов добровольцем, у нас двоє дітей. В класі лише декілька батьків, які служать, а де інші?

Ми хочемо, що їх замінили. Чому їх не міняють? Бо немає людей. Ми вимагаємо, що чоловіки, які ходять по барах, в спортклубах займаються, поміняли наших. Щоб дали їм перепочинок. Представники влади кажуть, що нас почули, але ми думаємо, що вони почули і забули», - переконана пані Надія.


Жінки кажуть, що напередодні спілкувалися із заступником голови Волинської ОВА Сергієм Мовенком та начальником Луцької РВА Анатолієм Костиком.

«Мій чоловік теж пішов добровольцем з перших днів, жодної ротації з того часу не було. Вони купуються усе необхідне самі, щось надається, але в більшості купують… Я теж хочу, щоб мій чоловік був вдома. Коли виходиш на вулицю, то таке враження, що Луцьк забув про війну – люди гуляють, п’ють, розважаються. А мені кажуть, що його ніхто туди не посилав, він сам пішов. Мені не потрібна подяка, бо це обов’язок кожного – захищати свої країну, але одні захищають з перших днів, а інші – вдома. Кажуть, що люди втомилися від війни, а наші воїни не втомилися? Я хочу, щоб моя дитина теж була з батьком не десять днів за півтора року. Наші чоловіки можуть навчити тих, хто прийде їм на заміну», - поділилася думками лучанка Христина, чоловік якої зараз несе службу в одній із найгарячіших точок на фронті – в Авдіївці.


Протестувальники поспілкувалися також із начальницею організаційного відділу Луцької міської ради Оленою Барською. Чиновниця зауважила, що міська рада не була повідомлена про зустріч дружин військових, тож усі їхні вимоги передасть міській владі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
так маминкіні синочки нехочуть іти воювати от тому і нема ким замінити
Відповісти
Коли буде ще така акція? Я теж хочу підтримати
Відповісти
Люди живуть в ілюзіях... накази про мобілізацію є, а про демобілізацію немає, і про ротацію немає.
Тому навіть якщо наберуть нових, то додому ніхто не поїде, всі будуть в одному окопі гнити.
Відповісти
Останні новини
«Хочу, щоб мій чоловік був вдома»: у Луцьку протестували дружини військових
27 жовтень, 2023, 12:45