В Україні «оживили» неопубліковану казку Шахерезади. ФОТО

В Україні «оживили» неопубліковану казку Шахерезади. ФОТО
Вітчизняний мультфільм «У магазині співочих птахів» показав історію, розказану мандрівним ченцем автору «Тисячі й однієї ночі».

Про це розповів продюсер проекту Віталій Хало, ‒ пишуть Коментарі.

За його словами, хронометраж анімації «У магазині співочих птахів» становить майже 18 хвилин. Анімація розповідає фантастичну історію, яка не увійшла до збірки казок «Тисяча й одна ніч».

«У 1682 році під час своєї останньої подорожі в Османську імперію Антуан Галлан записав кілька історій, які йому розповів мандрівний чернець. Невідомо чому, але вони так і не увійшли до відомої книги «Тисяча й одна ніч». Минуло більш ніж 300 років і анімаційна студія «Маркус фільм» здійснила одну з найбільш фантастичних історій зі збірки про принца Будушуа і назвала її «Магазин співочих птахів». Дія фільму розгортається в урбаністичному місті майбутнього, де механізми замінили живих істот. Герой даремно намагається продати екзотичний товар ‒ живих птахів. Одного разу він рятує дивовижне створіння ‒ чарівну птицю. Це назавжди змінює його життя...», ‒ розповіли про мультфільм творці проекту.

За словами продюсера, картина знята у вересні 2014 року. Колектив, який створював мультфільм, повністю складається з вітчизняних фахівців. Зокрема, автор сценарію, режисер і художник фільму ‒ Анатолій Лавренишин. Музику написав Антон Байбаков, а оператором був Сергій Саломатін. Головний персонаж мультфільму ‒ Чарівний птах ‒ говорить голосом Каті Chilly. Крім того, ролі озвучували Таня Гаврилюк, Володимир Канівець, Сергій Солопай, Андрій Ємець.

За словами продюсера, перший показ фільму планується на фестивалі класу «А». Команда розраховує, що ним стане Берлінале 2014 року. Зазначимо, що фільм на 100% профінансований Державним агентством з питань кіно.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Франція - Україна 3:0. ВІДЕО
19 листопад, 2013, 23:51
В Україні «оживили» неопубліковану казку Шахерезади. ФОТО
19 листопад, 2013, 18:51