Лучани не спішать всиновлювати дітей

Лучани не спішать всиновлювати дітей
Луцькі сім’ї неохоче беруть на виховання чужих дітей.

Про це йшла мова під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 20 листопада.

За словами керівника Служби у справах дітей Федора Шульгана, нині на обліку в Службі перебуває 198 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. Протягом 2013 року статус дитини-сироти і дитини, позбавленої піклування набуло 16 дітей.

Служба постійно займається пошуком сімей, готових взяти на виховання чужих дітей. Однак, каже Федір Шульган, в Луцьку небагато таких родин.

«У Луцьку чотири прийомні сім’ї, у яких на вихованні перебуває дев’ять дітей. Зараз готується ще одна прийомна сім’я», – зауважив чиновник.

«На жаль, в Луцьку прийомні сім’ї не дуже поширені. І станом на сьогодні в Луцьку нема жодного будинку сімейного типу», – розповів Федір Шульган.

Тим не менш, загалом у порівнянні з минулими роками рівень всиновлення дітей зростає. Крім того, все частіше усиновляють дітей з особливими потребами і дітей, старших за 10 років.

Розповів Федір Шульган і про те, що в роботі з дітьми-сиротами і дітьми, позбавленими батьківського піклування, є низка проблем.

«Насамперед те, що дві третіх дітей – це діти, позбавлені батьківського піклування. І тому на опіку претендують біологічні батьки. Але вони, на жаль, не можуть дати ради дітям. Бо вони або недієздатні, або позбавлені батьківських прав», – пояснив він.

Також існують законодавчі труднощі, розповів Федір Шульган.

«У нас опікуни повинні надати довідку, що вони не перебувають на обліку в наркодиспансері та психлікарні. А в Польщі вимагають довідку, що опікун не є наркозалежним і психічно хворим. А це дуже суттєво», – констатував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: діти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани не спішать всиновлювати дітей
20 листопад, 2013, 10:36
Європа «на халяву»: де і коли
20 листопад, 2013, 10:18