Привокзальна площа перетворилася на третю автостанцію, – головний транспортник Луцька

Привокзальна площа перетворилася на третю автостанцію, – головний транспортник Луцька
У Луцьку вирішили всерйоз боротися із засиллям приміських і міжміських автобусів.

Про це йшла мова під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 20 листопада.

За словами начальника міського управління транспорту та зв’язку Анатолія Миронюка, в ході перевірок виявлено, що вулицями та проспектами Луцька курсують автобуси приміського та міжміського сполучення. А це, каже чиновник, негативно впливає на організацію міських перевезень.

«Це 23 приміських маршрути, на яких організатором перевезень є Волинська обласна державна адміністрація. Ще 5 міжобласних маршрутів, організатором перевезень на яких є Укртрансінспекція», – зазначив він.

«Щоденно центральними вулицями міста (проспект Волі, вулиця Винниченка, проспект Соборності, проспект Перемоги) здійснюється рух автобусів вищезазначених приміських та міжміських сполучень, створюючи загазованість та затори на дорогах», – каже Анатолій Миронюк.

Як пояснив начальник транспортного управління, автобуси приміського сполучення №103 та №107 «Луцьк – Ківерці» здійснюють перевезення пасажирів містом з інтервалом руху 5-7 хвилин, №150 «Луцьк – Підгайці» – з інтервалом 15-20 хвилин, що вкрай негативно впливає на організацію міських перевезень.

За словами Анатолія Миронюка, за приміським автобусними маршрутами №103, №107, №150 посадка-висадка пасажирів здійснюється в основному у Луцьку на зупинках громадського транспорту.

У село Підгайці перевозиться 5-7 пасажирів. Тобто основний пасажиропотік для зазначеного маршруту є по місту. Це свідчить про ігнорування не лише рішенням міської ради, а і наказу Мінінфраструктури, наголошує посадовець.

Подібна ситуація і з приміськими маршрутами №103 та №107 – 60% пасажиропотоку становлять пасажири, що здійснюють посадку-висадку лише по території міста Луцька. Вартість проїзду за вказаними маршрутами становить 2 гривні.

«На привокзальній площі фактично створено третю автостанцію, де відстоюється приміський автотранспорт із напрямків Рожище, Рокині, Городище, Носочевичі, Дубище, Баїв, Промінь, Топільно, Лучиці, Ольганівка, Радянське, Липляни та маршрути №№177,200. Протягом однієї години на площі відстоюється понад 20 автобусів приміського сполучення. Таке нагромадження транспорту знижує пропускну здатність міських вулиць та проспектів, веде до загазованості та негативно впливає на безпеку дорожнього руху», – висловився Анатолій Миронюк.

Враховуючи все це, члени виконкому рекомендували організаторам приміських та міжміських перевезень протягом місяця привести мережу приміських маршрутів в частині проходження вулицями міста у відповідність до чинного транспортного законодавства та рішень міськвиконкому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Панове, називайте речі своїми іменами. Проблема не в загазованості чи перевантаженні, а в копійчині, яку втрачають луцькі перевізники. Все би нічого, якби система перевезень в Луцьку була продумана і збалансована. Наприклад, маршрути 103,107,104 - це єдини варіант потрапити з Львівської на Набережну (а це близько до Нової Лінії, чи Нашого Краю). Крім цих маршрутів, не передбачено жодного варіанту сполучення з вулицею Потебні, а там живуть/працють/вчаться люди. Наступне: так переймаєтесь за міщан? Зробіть так, щоб 19 номер не їхав у Гірку Полонку і їздив трохи частіше, ніж через 15-20 хвилин. Я не можу сісти 2 австоатнції в 19, бо вона приїжджає повна. І, зауважте, повна не лучанами, а мешканцями Гіркої Полонки. Оці спроби "вдосконалити" систему транспорту нагадують спазми в місцях, де раптом щось почало боліти. При чому в цій ситуації явно заболів чийсь гаманець. Немає продуманої загальної схеми і стратегії. Що не робити в такій ситуації, воно все-одно вилазитиме іншим боком. І до речі, мені одному здається, що чиновники, які відповідають за транспорт, частіше слухають перевізників, аніж пасажирів?
Відповісти
Подписываюсь под каждым словом!
Відповісти
Перевезення громадян з Луцького району у місто це прерогатива Луцької районної ради, а не Луцької міської ради. Тому ці претензії не за адресою. Влада міста, в першу чергу, повинна діяти в інтересах громади міста, а відповідно і в інтересах міських перевізників.
Відповісти
а відколи то міська громада = перевізники?
Відповісти
Я добираюсб на роботу із зупинки РАЦС до вул. Потебні - це міські маршрути №10 та №9. Автобуси ідуть з інтервалом 15-20 хвилин, і зранку, коли всі їдуть на роботу та навчання (особливо студенти технікуму на Замковй площі та політехнічного університету), сісти в них у нас на зупинці практично неможливо. І це при цьому, що кожні 5-7 хвилин ідуть ківерцівські автобуси. Тобто коли маршрути 103 і 107 заберуть із проспекту Соборності, їхати на роботу я можу тільки на таксі! Ви спочатку налагодьте рух міського транспорту, а потім забирайте приміські автобуси з вулиць міста. Чиновникам легко їздити на власних авто, а ми змушені добиратись громадським транспортом.
Відповісти
заговорили бо майже в кожного з депутатів є маршрутки і приток грошей падає)
Відповісти
з усього вище перечитаного,я не побачила намагань покращити організацію перевезень- а лише створити видимість якоїсь роботи міського управління транспорту та зв’язку...от кому заважають маршрутки на привокзальній площі?Можливо перед прийняттям таких от рішень,чиновникам варто спробувати добиратись особисто у різні кінці Луцьку, а потім уже "покращувати". З таким підходом до вирішення проблем у нас в недалекому майбутньому будуть взалі забороняти користуватися автошляхами-щоб невиникали затори і непсувався асфальт
Відповісти
Для приміських маршруток існує автостанція №2 та автовокзал, який розташований за пішохідним місточком. Час на перехід займає 4-5 хвилин. Тому дійсно немає необхідності заїзду цих старих корит на Привокзальну площу. Тому не треба скиглити, а просто пройтися та розтрясти зайвий жирок.
Відповісти
Шановний/чи шановна Котя! Коли Вам буде років та 65-70-75 і Вам треба буде потрапити в обласну лікарню, а авто у вас немає ( ну, не всі люди в селі можуть заробити на авто) то Ви тобі побачите, що таке той міст.
Відповісти
А маршрутка на Рожище теж через місточок??? Бо ж якщо їхати з АС-1, то буде створювати затори по пр. Перемоги...
Відповісти
«Луцьк – Ківерці» здійснюють перевезення пасажирів містом з інтервалом руху 5-7 хвилин

Та шо ви кажете? Схоже, що той начальник взяв інфу з генератора випадкових чисел. Часто буває так, що ледве влізаєш в маршрутку і так їдеш в самі Ківерці (ще не зустрічав такого, щоб більшість пасажирів виходили-заходила в місті).
Люди вимушені їздити по місту в приміських маршрутках, бо інакше не доїдеш на Потебні, Набережну і тд.
Відповісти
Всі коментатори одностайні в тому, що проблема піднята міськвиконкомом актуальна лише для міськвиконкому і я з цим цілком погоджуюсь, сам щодня щоб добратись з Набережної на 33, або вокзалу користуюсь приміськими маршрутками, не на таксі ж їздити...
Відповісти
Якщо забрати всі приміські з вокзалу то там залишиться лише 2 і 4.
І як тоді буде можливо добратися до львівської, володимирської, ковельскої, набережної, дубнівської?

Вже і так забрали 173-178 і 201, що на львівську їздить тільки 200 з інтервалом в годину!
Відповісти
АБСОЛЮТНО ЗГІДНИМ З ЦИМ!! БО ЦЕ СПРАВДІ ТАК!!! Я ВИХОДЖУ
З ПОТЯГА І НЕМАЮ ЗМОГИ ДОБРАТИСЬ НА ЛЬВІВСЬКУ ЧИ
ВОЛОДИМИРСЬКУ. ОЦЕ ПО-НАШОМУ, ОЦЕ ХОРОШИЙ СЕРВІС! ТОЙ, ХТО
ПРОПОНУЄ ПРИБРАТИ ТРАНСПОРТНІ СПОЛУЧЕННЯ З ВОКЗАЛУ-
ВЗАГАЛІ БЕЗ МІЗКІВ!!!

Відповісти
Зранку їду на роботу з пр. Соборності і на Гнідавську сідаючи на 103 або 107 маршрут... Дуже зручно що вони не йдуть через центр - а втікають на низ на Набережну... Ні в 9 ні в 10 сісти нереально...

Доречі 103 і 107 маршрут ІДЕАЛЬНО підходить для пасажирів, що їдуть на Набережну, до Нової Лінії чи "Краю"...
Маршрут Дуже хороший...
Відповісти
Отже, треба від залізничного вокзалу прибрати всі приміські маршрутки, пустивши їх з автостанцій. Маршрути з Ківерець нехай закінчуються на КРЗ. З Гіркої Полонки - на автостанції на Львівській. З Ліпін (райлікарня) - біля бару "Околиця" на Рівненській. Жителі Луцька будуть їздити до Дачного з пересадкою на кільці, студенти навчальних закладів жителі Ківерець - додому теж із пересадкою. З пересадкою їздитимуть на роботу до Луцька жителі Жидичина та Кульчина, Борохова та Піддубців. А жителі Гіркої Полонки, щоб дістатися райлікарні - з двома пересадками, сплативши 6 гривень. А якщо з хворою дитиною - то 12 гривень.
Відповісти
Нінуля - прямо в 10-ку!
Відповісти
Ольчанівкa?
Дорогі VOLYNPOST видал1ть св1й сайт!!
Відповісти
Коли вони вже нажерутця тими грішми... Це я до міських ПЕРЕВІЗНИКІВ...
103 і 107 маршрути дуже зручні - зранку на роботу і зроботи їду ними, без пересадок...
Відповісти
За весь час (а то близько двох років) моїх і моїх колег спроб покращити якість пасажирських перевезень у Луцьку - ми пропонували унормування графіків, маршрутів, розміщення їх на зупинках і в транспорті, запровадження нічної маршрутки, ідентифікацію водіїв і перевізників, належний під"їзд маршруткою до бордюра, тощо - напрошується один-єдиний висновок: управління транспорту ЛМР діє винятково в інтересах перевізників, частиною яких і є окремі депутати, а чиновники мають безпосередній інтерес (навіть якщо офіційно не є перевізниками). Один із доказів - нещодавна реакція на пропозицію запровадити нічну маршрутку. Перед нами - бетонна стіна, яка ніколи насправді не вивчала питання з точки зору користі для пасажира. Тому ніякого покращення в якісному наданні послуги не очікуйте.
Відповісти
Шановна Богдана!Ми пропонували,і ми зробили -це як з Луцька в Київ.Унормовуванням графіків займається "Візор".Належний під"їзд до бордюр- питання якості дорожнього покриття.Ідентифікація водіїв і перевізників -також "Візор"А на рахунок нічної маршрутки ,я ,як пересічний лучанин скажу,що потрібно навести лад спочатку в виконанні вечірніх рейсів перевізниками,а далі вже говорити про ніч.
Відповісти
Шановний Алексе, багато Ваших тверджень не відповідає дійсності. По-перше, графік руху транспорту подає перевізник. Самі перевізники одне на одного жаліються, що їх маршрути перекривають один одного. А отже - питання графіку не врегульовано. Крім того, графік руху транспорту не є публічним - його немає ані на зупинках, ані в транспорті. І за це точно відповідає не "Візор". У його компетенції - система "МАК"...Для того, аби під"їхати до бордюра, немає особливих проблем, окрім як гонки між водіями. Щодо нічної маршрутки - це теж не проблема, вона вирішується в комплексі з іншими. принаймні, спочатку вивчається питання, а потім робляться висновки, а не власне бачення і бізнесові інтереси видаються за істину. Є міста в Україні, які давно мають позитивний досвід - лише впроваджуй. Якщо є бажання змін - вони будуть, якщо немає - будуть лише відписки і пошуки причин
Відповісти
Вельмишановна Богдана!Графік руху подає перевізник,а затверджує УТіЗМР,яке неодноразово повертало(з власного досвіду) паспорти маршрутів на доопрацювання графіків.Крім того,графік руху Є ПУБЛІЧНИМ,сайт mak.lutsk.ua(графік руху),або на офіційному сайті міської ради.(якраз і за це якраз і відповідає "Візор")А для того,чи можна на усіх зупинках без перешкод зупиняти автобус для посадки і висадки пасажирів на відстані не більше 0,5 метра від краю проїзджої частини,я можу з Вами посперечатися.А на рахунок нічної маршрутки я Вам скажу - не знайдеться ні одного перевізника У Луцьку,який би погодився(в межах чинного законодавства)на роботу в нічний час.Є міста в Україні,де проїзд 2,50 і 3 гривні,а у нас,дякуючи міській владі -2 ,00.
Відповісти
Перш,ніж гучно заявляти,чи мої твердження не відповідають дійсності,потрібно ОСОБИСТО пересвідчитись,удосконалитись,прочитати ,вивчити всі моменти,закони,спостереження в транспортній системі Луцька,і тільки після цього в чомусь обвинувачувати.(Ніхто не може бути ні всезнающим, ні всемогутнім.Публій Вергілій Марон)
Відповісти
Я їздила маршрутками 103 та 107 завжди на роботу і це справді зручно адже зранку ввійти(впхатися) в маршрутки міські не завжди вдається, тому я теж рахую, що це якомусь депутату мінус з кишені, от вони і починають метушитися, а про те як людям добиратися до роботи чи лікарні...нікого не хвилює...і де вони взяли проїзд 2 грн.??? Від першого підняття проїзду 103 та 107 брали по 3 грн.
Відповісти
І взагалі, чому немає достовірної інформації про рух, розклад маршруток. Раніше хоч на стовбах, зупинках було, тепер тільки здогадуйся і бігай цілий день в пошуках де і коли буде маршрутка!! Сайти були, тепер їх не знайти, якщо постійно не їздиш маршрутом, то як люди не підкажуть, не знайдеш!! Це що, покращення роботи таке??
Відповісти
Останні новини
Привокзальна площа перетворилася на третю автостанцію, – головний транспортник Луцька
20 листопад, 2013, 11:30