Підняли штрафи за «п’яну» їзду

Підняли штрафи за «п’яну» їзду
Депутати прийняли законопроект, що посилює покарання за їзду в стані алкогольного, наркотичного сп’яніння та під впливом лікарських препаратів.

Рада майже вдвічі підняла за це штрафи, ‒ пише Gazeta.ua.

Якщо раніше розмір штрафу за перше затримання становив від 2 550 до 3 400 гривень, то зараз його підняли до 3 400-5 950 гривень. Законопроект №0890 вчора, 19 листопада, підтримали 260 депутатів. Остаточне слово залишилося за президентом.

У разі підписання закону, стаття 130 адміністративного кодексу України суттєво посилить покарання. За перше затримання п’яним за кермом, а також за відмову від проходження медогляду Рада передбачила штраф від двохсот (3400 грн) до трьохсот п’ятдесяти (5 950 грн) неоподатковуваних мінімумів або позбавлення права керування терміном від одного року до двох років, або адміністративний арешт на 7-10 діб для водія.

Особам, що передали управління нетверезому водієві загрожує штраф від двохсот до трьохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів або арешт на 7-10 діб.

Повторне порушення загрожує водіям позбавленням прав на два-три роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або арештом на 10-15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не штрафи потрібно водити , а конфіскацію автомобіля + позбавлення волі на місяць другий...тоді можливо і буде якийсь результат.
Відповісти
А на мажорів це поширюватиметься.Яб дляних в сто раз підняв штраф.
Відповісти
За мажорів - БУДЬ СПОК! ВОНИ ПРИКОРМИЛИ всю міліцію!
Відповісти
Останні новини
Підняли штрафи за «п’яну» їзду
20 листопад, 2013, 16:24