Припинить існування один із найпопулярніших плеєрів

Припинить існування один із найпопулярніших плеєрів
Корпорація AOL 20 грудня 2013 року закриє музичний проект Winamp.

Про це, посилаючись на повідомлення AOL на сторінці плеєра, повідомляє The Next Web, ‒ пише Дзеркало тижня.

Припинять роботу сайт Winamp.com, в тому числі сторінка, звідки можна завантажити медіаплеєр, а також пов’язані з ним музичні сервіси.

Генеральний директор Winamp з 2008 року Джино Йохем в інтерв’ю виданню Ars Technica підтвердив факт закриття проекту. Від подальших коментарів представники AOL відмовилися.

Останньою на сьогоднішній день версією Winamp є 5.66 ‒ її представили одночасно з оголошенням про закриття сервісу. У 2010 році вийшов плеєр Winamp для Android, а у 2011 році з’явилася програма Winamp Sync для OS X.

Плеєр Winamp було представлено в 1997 році. Його створили студенти Джастін Френкел і Дмитро Болдирєв. Згодом Френкел заснував компанію Nullsoft, яка вела розробку плеєра. Winamp швидко набрав популярності за рахунок поширення файлообмінників, де розміщувалися MP3-файли. У 1999 році компанію Nullsoft за 80 мільйонів доларів купила корпорація AOL.

Особливостями Winamp були підтримка безлічі форматів файлів, плагінів, що розширюють можливості плеєра, і обкладинок («скінів»), які дозволяють змінити зовнішній вигляд програми.

Чутки про закриття проекту Winamp почали поширюватися ще у 2004 році, коли через розбіжності компанію AOL покинули розробники плеєра з Nullsoft

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ай - яй злизали з Борди, Видання - стає гавняне, задумайтесь.
Відповісти
Останні новини
Припинить існування один із найпопулярніших плеєрів
21 листопад, 2013, 17:13