«Божоле нуво» прибуло до Луцька. ФОТО*

«Божоле нуво» прибуло до Луцька. ФОТО*
«Божоле нуво прибуло!» Саме під таким девізом проходить третій четвер листопада, коли офіційно презентують вино свіжого врожаю.

Цього року свято вина Божоле відзначали й у Луцьку. Єдиним закладом в місті, де гостей пригощали келихами наповненими молодим вином, стала піцерія «Фелічіта», що на вул. Винниченка, 2.

Божоле нуво – французьке червоне вино, що виготовляється з винограду сорту Гаме в історичній області Франції Божоле (Бургундія). Це вино унікальне тим, що воно вживається одразу після закінчення процесу ферментації, ще молодим.

«Найкраще вино вжити до нового року, адже воно не зберігається довго. Коли відкриваєш пляшку, напій одразу може й не сподобатись, але через 10 хвилин, коли збагатиться киснем, відкривається зовсім інший смак», - поділився секретом Юрій Новосад, сомельє зі Львова. Щороку напій має інші відтінки смаку. То яке ж «Божоле нуво» 2013 року? На думку гостей свята, вино має яскравий смак фруктів та ягід, особливо яблук та малини. Насичений світло-рубіновий колір і свіжість напою не залишили байдужими місцевих винолюбів.

Свято молодого вина «Божоле нуво» у піцерії Фелічіта відкрили спеціальною програмою. Ведучий вечірки Серж Ткачук, окрім розважальної програми, підготував для гостей ще й багато корисної інформації про вино.

Божоле нуво подають охолодженим до температури +13 С. Вино особливо пасує до м’ясних закусок та сиру. У піцерії відвідувачам запропонували скуштувати страви із традиційного меню під вишукані й романтичні пісні у виконанні Шансоньє Катрін.

Традиція свята молодого вина бере своє коріння з середини XIX ст. у виноградарів регіону Божоле. Хтось вважає, що це вдалий маркетинговий хід, адже в провінції виготовляють не найкраще вино. Ніби, запровадивши свято, винороби мали можливість реалізувати свою продукцію. Інші пишуть, що традиція має значне культурне та суспільне значення для Франції. Така увага до молодого вина дозволяє винолюбам із усього світу частувати улюблений напій, святкуючи в гучній компанії. У Франції гуляння тривають цілу ніч, адже першу бочку вина відкорковують опівночі. У піцерії Фелічіта не обмежились веселим святкуванням, сучасного мотиву до дегустування додала DVJ Arnaby.

Поспішайте завітати до ресторанів компанії ГРАНД ПЕРСОНА і насолодитись смаком молодого вина, яке рекомендують вживають в будь-який час дня.

Партнер свята ТД АРДА


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шо тут скажеш? гранд персона рулить!
Відповісти
Останні новини
«Божоле нуво» прибуло до Луцька. ФОТО*
22 листопад, 2013, 16:47