Відеозвернення мера міста до лучан

Відеозвернення мера міста до лучан
Луцький міський голова висловив свою позицію щодо участі України в євроінтеграційних процесах.

«З огляду на ситуацію, яка сьогодні складається в Україні навколо євроінтеграційних процесів, потрібно зазначити і можна ствердно сказати, що переважна більшість українців, лучан, давно вже визначилася з європейським вибором», ‒ каже Микола Романюк.

«Ми сьогодні за те, щоб підписати угоду, за те, щоб інтегруватися до країн європейського союзу. Ми є самодостатня нація, ми маємо право на те, щоб жити краще», ‒ додає він.

Мер нагадує, що завтра, 25 листопада, відбудеться позачергова сесія Луцької міської ради, під час якої депутати висловлять свою позицію щодо ситуації, яка склалася в Україні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи відповідає бездіяльна позиція (в положенні «страуса») мера Луцька М.Романюка, прагненням луцької громади до євроінтеграції? Де офіційні заклики градоначальника до луцької громади - взяти активну участь у заходах на підтримку євроінтеграційного курсу України?
Чому за 4 дні євроакцій, не з’явився сам міський голова на Євромайдані Луцька показуючи свою єдність з народом у спільній цілі - інтеграції України до ЄС?
Чому відсутні на луцькому Євромайдані, луцькі «любителі» ЄВРОПЕЙСЬКИХ ГРАНТІВ?
Де у вихідний день - 30 тисяч луцьких студентів,чи їм байдуже до свого майбутнього?
Чому до цієї пори не відбулася позачергова сесія міськради?
Де конкретні дії та звернення до луцької громади,вийти на майдан в підтримку євроінтеграції, градоначальника Луцька? Як це,наприклад,зробив мер Львова та інші міські голови українських міст!
Чи «європозиція» мера М.Романюка обмежується тільки отриманням і освоєнням ЄВРОПЕЙСЬКИХ ГРАНТІВ та скупенькою узагальненою цитатою з відеопромовою про прагнення України до Євроінтеграції?
«З часу здобуття незалежності Україна намагається відновити своє європейське обличчя. Євроінтеграційні прагнення України до повномасштабної участі в політичному й економічному житті Європи логічно зумовлені геополітичним розташуванням та історією нашої держави. Для України європейська інтеграція – це також оптимальний шлях модернізації економіки, подолання технологічної відсталості, підвищення конкурентної спроможності.
Переконаний, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС буде підписана. Процес інтеграції України в ЄС став незворотнім!»
Мер Львова Андрій Садовий ще 22 листопада закликав жителів міста вийти на мітинг біля пам’ятника Тарасові Шевченку з прапорами України та ЄС.Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
"Сьогодні о 19:00 мітинг біля пам’ятника Шевченку. Дякую студентським організаціям Львова, які взяли ініціативу в свої руки. Закликаю львів’ян прийти. Вітаються прапори України та ЄС", - написав Садовий.
Сьогодні ж на 16:00 зберається позачергова сесія Львівської міськради.
На ній планують ухвалити офіційну позицію Львова та скоординувати наступні дії.
"Сьогодні захист державного курсу на євроінтеграцію – прямий обов’язок кожного громадянина України. Кожного! Лише потужна громадська мобілізація зробить відмову від європейського курсу неможливою!", - зазначив Садовий.
"Інакше – знову наражаємо країну на Голодомор, репресії і деградацію", резюмував він.

Звернення до місцевої громади мера міста Сарни (Сергій Євтушок)
Звертаюсь до Вас, дорогі сарненці, не бути байдужими до подій напередодні Вільнюського саміту, своєю активною громадянською позицією спонукати політиків прийняти доленосні для народу України рішення. Пропоную взяти участь у заходах на підтримку євроінтеграційного курсу України, які відбудуться 24 листопада ц. р. у містах Рівне та Києві з 12.00 год.
Інтеграція України з Європою – це найнадійніший шлях до економічного процвітання та демократії.
Майбутнє України у Європі.

Міський голова С.Євтушок
А наш луцький градоначальник М.Романюк,як рудимент радянщини прийняв позицію страуса!
Відповісти
романюк має гріхи перед народом за зраду того ще майдану 2004-го.... і зараз пластує перед (совєтами)
...ганьба....
Відповісти
Романюк це Попандопало,страус і лузер.
Відповісти
Коля браво, аж легше на душі стало.
Відповісти
Романюку не завадило б зрозуміти і послухати, що нинішня ситуація - це не відмова від євроінтеграції, а економічна необхідність! Хоче Ярославович дешевого піару - тут він в точку! Але тоді не проси грошей у Києва, а сам, своєю громадою, заробляй і забезпечуй бюджет міста! Не гарно так чинити! Поясни людям, що до чого! Слабо? Тому що не знає і не вміє і боїться!
Відповісти
А як же громадою заробляти та забезпечувати бюджет міста, коли більшість податків йдуть до Києва? Поясніть, як відстрочка з асоціацією може допомогти пом'якшити економічну ситуацію? Скільки можна нас мати за дурнів??
Відповісти
Інвестиційну привабливість треба створювати, робочі місця, а не "купи-продай"... що в цьому напрямку Романюк і місцева влада зробили(область не рахувати)? А про податки - це такі в нас зараз закони-кодекси, а міняти є ініціатива? Не треба тут пургу нести! А Європа вас відразу "озолотить"?:) Да тут трохи не так - Майдан давай, а там пропонують на багато складніші умови для України, поки досягнуть їхніх "стандартів", а подібних "майданників" швідко водометами і у "кутузку"... Це тут влада з вами цацки-пецки, а ви межі не бачите і не знаючи суті, йдете за всякими Яйценюками, Турчиновими і Ко. які вас вже у 2004-му бортанули - ну так і ще раз чекайте...!:) Так що не вішайте тут локшину, а треба розбиратись, що і до чого, а не бути віслюками!:)
Відповісти
хто тут віслюк можна посперечатися! без труднощів і за просто так в цьому житті отримують, що хочуть, тільки діти олігархів+нардепів... не думайте, що чи той Митний Союз, чи Євросоюз, принесуть Вам все на тарілочці як Пушкін писав...але при всіх "за" і "проти" видно де краще люди живуть... чомусь ні один олігах ( та й мало-мальськи забезпечений українець) не вчить своїх дітей в країнах СНД, не маю там рахунків в банках, не їздить туди відпочивати)...робіть висновки
Відповісти
Комсомол не може бути за євроінтеграцію. Він завжди шапки міняє як приходить нова влада. Це в нього в крові. У Луцьку європейському потрібен новий мер та нові депутати !!!
Відповісти
Шановний Романюк (в думках як згадую про Вас пробігають числені епітети та спробую стриматись...) Європа це сміття, туалети, ДОРОГИ, місцеве самоврядування яке думає не про Буратіно та коханок, тому наведіть лад в себе з туалетами а тоді пхайте одне місце в політику або ж ідіть в політику та залиште луцьке корито а то Ви як баба, що товстим задом намагається влізти на два воза.... не вийде ....!!!! P/S/ КОЛИ ПОРЕМОНТУЮТЬ МІСТ НА ГПЗ?????????????
Відповісти
а на Рованцях???
Відповісти