Бійка з «Беркутом» на Євромайдані: хронологія конфлікту. ФОТО. ВІДЕО

Бійка з «Беркутом» на Євромайдані: хронологія конфлікту. ФОТО. ВІДЕО
Сутичка між мітингувальниками та працівниками спецпідрозділу «Беркут» трапилася у понеділок, 25 листопада, на Європейській площі у Києві.

Як відомо, саме там розташована сцена, на якій щовечора виступають перед людьми лідери опозиції ‒ Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Віталій Кличко.

Саме по завершенню виступу останнього і зав’язалися «розбірки»: мітингувальники нібито вичислили авто, в якому вели спостереження за людьми на майдані. Біле авто стояло серед натовпу, в ньому зачинився чоловік. Люди довго намагалися «вламатися» в автомобіль, пробували розхитувати його, врешті розбили скло в дверях і хотіли витягти водія. Втрутилася міліція, яка відігнала найбільш активних учасників конфлікту.



За мить до місця події підбіг нардеп Арсеній Яценюк. З криками про те, що треба діяти в правовому полі, дав можливість забрати чоловіка з авто і відвести в невідомому напрямку. В машині ж нібито знайшли пристрої для прослуховування та декілька фальшивих номерів для авто.

За декілька хвилин на площі, з боку Майдану Незалежності, з’явилися «беркутівці». Мітингувальники переконували, що «їх покликали через ту машину». Натомість у прес-службі міліції стверджують, що було повідомлення про бомбу.



Правоохоронці стали кільцем, після чого до них підступилися мітингувальники і почали викрикувати образи. Зав’язалася бійка. «Беркутівці» застосували кийки та сльозогінний газ. Почувся хлопок, схожий на вибух петарди, проте, з якого боку застосовувалися піротехнічні засоби ‒ невідомо. Після цього один із мітингувальників почав світити в обличчя правоохоронцям лазером.





З’ясувалося, що тим часом з іншого боку площі також підбігли «беркутівці». Найбільш активні учасники мітингу кинулися в той бік. З натовпу чулося: «Хлопці, вперед!»



Тим часом чоловік, який світив лазером, почав ламати дерев’яні лавки, які там встановлені, і кидати мітингувальникам. Мовляв, беріть «зброю». Багато хто із присутніх почав цим обурюватися.



Прибіг журналіст та громадський активіст Віталій Портников і попросив не піддаватися на провокації і ні в якому разі не застосовувати дерев’яні кийки.



«Беркутівці» побули на площі ще декілька хвилин. Потім зі сцени оголосили про «перемогу»: правоохоронці будуть виведені з місця мітингу. «Беркутівці» задом почали відступати, а люд ‒ наступати. «Буфером» став Портников.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
и Оля в гуще событий:)))
Відповісти
ДЛЯ ЧОГО ЛОГОТИП СТАВИТИ НА ФОТО, ЯКЩО ВОНИ НЕ ВАШІ !
Відповісти
може, ваші?
Відповісти
ТО-ЯЙЦЕГОЛОВИЙ, ну ты еще в суд подай за нарушение авторских прав
Відповісти
Останні новини
Бійка з «Беркутом» на Євромайдані: хронологія конфлікту. ФОТО. ВІДЕО
26 листопад, 2013, 12:45