Екс-завод в Ківерцях став домом для бомжів

Екс-завод в Ківерцях став домом для бомжів
Ківерцівські бомжі облаштували нічліжку у приміщенні колишнього механічного заводу.

У приміщенні - чисто та сухо, - пише на сторінках Ківерцівського районного інформаційного порталу Інна Тетюрко.

"Поки тепло на дворі - можна проіснувати. Є "готельні номера" і на другому поверсі. Зі слів соціального працівника, тут ночує чотири чоловіки, віком від 28 до 40 років. Застали ми лише одного. Фотографуватися і давати інтерв'ю на диктофон він відмовився. Але на деякі питання відповів", - розповідає вона.

Проживає чоловік в таких умовах понад 6 місяців. За продаж наркотиків був засуджений. За час "відсидки" дружина виписала з будинку. Сім'я від нього відмовилася, батьків нема. Повернувся у нікуди - ні роботи, ні житла. Перебивається одноденними заробітками.

Як вважає автор, одна з головних проблем в тому, що більшість людей цієї категорії навіть не бажають повертатись до нормального життя. Мовляв, безтурботне існування (заробив – пропив, і так по колу) їх влаштовує.

"Але не варто забувати і про те, що чимало з них є розповсюджувачами інфекційних хвороб, венеричних захворювань. А у відповідності до чинного законодавства, кожна людина має конституційне право на свободу пересування та на вільний вибір місця перебування. І затримати бомжа можна лише тоді, коли він скоїв злочин", - пише Інна Тетюрко.

"Як допомогти безхатченкам і хто має повертати їх до нормального життя? За словами соціальних працівників, єдиний вихід – центр соціальної допомоги – прихисток для осіб без місця проживання", - додала вона.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якось не гарно звучить "ЕКС-ЗАВОД"...
Відповісти
по евпопейськи
Відповісти
Останні новини
Екс-завод в Ківерцях став домом для бомжів
27 листопад, 2013, 09:48