Опозиція у Луцькраді висловила позицію щодо непідписання Угоди з ЄС

Опозиція у Луцькраді висловила позицію щодо непідписання Угоди з ЄС
Члени фракцій ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» у Луцькій міській раді назвали непідписання Угоди про Асоціацію з ЄС Віктором Януковичем зрадою національних інтересів України.

Заяву озвучив депутат Луцькради, голова фракції ВО «Батьківщина» Сергій Григоренко під час 48-ої сесії 29 листопада.

Як зазначається у документі, опозиційні депутати вважають дії президента Віктора Януковича у Вільнюсі – зрадою національних інтересів, порушенням Конституції та засад зовнішньої політики України, де євроінтеграцію визначено як пріорітетний напрямок.

«Правлячий режим Партії регіонів всупереч волі мільйонів українців зробили вибр на користь неоімперської путінської Росії. Ми рішуче засуджуємо дії Януковича щодо непідписання Угоди, адже українці хочуть жити за євростандартами, їздити, навчатися, лікуватися у країнах ЄС і вести з ними бізнес», – йдеться у заяві.

Тож, Сергій Григоренко від імені фракцій ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» у Луцькій міській раді заявив, що вони усіма дозволеними мирними способами протидіятимуть зраді Януковичем національних інтересів. «Євромайдани продовжать боротьбу», – додав він.

Так, він закликав лучан підтримати заходи Євромайдану у Луцьку і Києві.

Текст заяви подаємо без змін і доповнень:

«Спільна заява фракцій ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» щодо непідписання Президентом України Віктором Януковичем Угоди про Асоціацію України з ЄС у Вільнюсі

Сьогодні сталася ганебна подія – Президент Янукович, перебуваючи у Вільнюсі на саміті Східного партнерства, не підписав Угоду про Асоціацію України з Європейським Союзом.

Вважаємо такі дії Януковича зрадою національних інтересів України, порушенням Конституції України та Закону України «Про засади зовнішньої політики», в яких європейський напрям розвитку визначений як пріоритетний. Заради збереження влади і особистих капіталів правлячий режим Партії регіонів готовий піти всупереч волі десятків мільйонів українців та кинути нашу державу у жорсткі обійми неоімперської путінської Росії.

Ми, депутати Луцької міської ради від фракцій ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода», рішуче засуджуємо дії Президента України Віктора Януковича щодо непідписання Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом. Адже українці хочуть жити за європейськими стандартами життя, безперешкодно їздити до європейських країн, вести бізнес з європейськими партнерами, навчатися, лікуватися, подорожувати у країнах європейського співтовариства. Ми є європейцями за нашою історією. У нашому місті відбувалася низка подій, зокрема, з’їзд європейських монархів 1429 року, які назавжди пов’язали древній Луцьк з Європою.

Хочемо заявити: усіма дозволеними законами країни мирними, ненасильницькими заходами протидіятимемо зраді національних інтересів Януковичем і Партією регіонів. Опозиційні партії, громадянське суспільство, Євромайдани продовжать боротьбу, фіналом якої має стати перемога демократичних сил над Януковичем. Закликаємо лучан бути небайдужими і своїми діями, ресурсами та особистою присутністю підтримати заходи Євромайданів у Луцьку та Києві. Ми висловлюємо впевненість у нашій остаточній перемозі, адже влада Януковича тримається на тиску, на залякуванні народу України, на багнетах прокуратури, СБУ, міліції та інших каральних органів. А ми боремося за повернення додому, в єдину вільну родину європейських народів!

Слава Україні!»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
висловила "позицію"! Словесна еквілібристика. Молодці з найбільшого на Волині...
Відповісти
григоренку пора на нари
Відповісти
про єфіопію напиши..
Відповісти
А що ви хотіли від цієі проросійськоі банди ,що скаже пупкін -те і будуть робити.
Відповісти
Зрадник,лицемір,продажник....слів бракує для "нашого президента". Яйця тухлі готуйте, будем воювати)
Відповісти
Останні новини
Опозиція у Луцькраді висловила позицію щодо непідписання Угоди з ЄС
29 листопад, 2013, 13:23