З третьої луцької поліклініки хочуть зробити амбулаторію

З третьої луцької поліклініки хочуть зробити амбулаторію
У рамках реформування медицини у Луцьку мають намір створити центри первинної медико-санітарної допомоги і одну консультативну поліклініку.

Про це розповів начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель, йдеться у газеті «Луцький замок» за 1 березня.

Кошель зазначив, що він нещодавно повернуся із засідання секції охорони здоров’я Асоціації міст України, де начальники аналогічних управлінь доповідали про результати пілотних проектів реформування.

За словами головного медика міста, у Луцьку постане два центри первинної медико-санітарної допомоги і одна консультативна поліклініка.

Один центр, каже Кошель, буде на базі нинішньої поліклініки №1, другий – у дитячій поліклініці на вулиці Чорновола.
«За нормативами, двох центрів для Луцька достатньо», – зауважив посадовець.

Щодо поліклініки №3, то вона, каже Федір Кошель, стане простою сімейною амбулаторією, підпорядкованою центру, що розміщатиметься у поліклініці №1.

Також сімейну амбулаторію збираються створити в одному крилі приміщення поліклініки №2.

«В амбулаторії працюватиме десь до 5 лікарів. Щоправда, і в центрах будуть сімейні відділення, їх ніхто не закриє. Побачимо, як вийде», – зауважив Кошель.

Консультативна ж поліклініка, швидше за все, буде на базі поліклініки №2, адже, аргументує медик, все-таки вона ближча до лікарні.

Наразі точних термінів реформування конкретних закладів у Луцьку назвати не можуть. Як стверджує начальник профільного управління, до кінця року варто очікувати появи центрів як юридичної особи.

Крім того, запевнив Кошель, у третій поліклініці до кінця року кардинальних змін, зокрема переведення спеціалістів у поліклініку №2, не передбачається.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це не чувано!
невже Кошель не розуміє, що хворі будуть стовбичити в коридорах до вузькопрофільних спеціалістів роками днями!!!
Оце зробили з Гнідавської таку ж амбулаторію, то до нормального лікаря люди зверталися до 3 поліклініки, а тепер поїдь та почекай, постій та заплати!!!
Ви знущаєтеся з людей! Ви що думаєте, до того часу людей в тих місцинах не буде? Тут, на околицях,людей прибуває, а ви!!!
Стидоття!
Совісті на вас немає!
Реформуйте, але ж не в рахунок здоровя людей!
Відповісти
Останні новини
З третьої луцької поліклініки хочуть зробити амбулаторію
02 березень, 2012, 12:04