День гніву в Україні: що пишуть соцмережі

День гніву в Україні: що пишуть соцмережі
Соціальні мережі вкотре довели свою потрібність: саме вони останніми днями стали для багатьох українців тим засобом, який дозволяє оперативно отримувати інформацію з гущі неспокійних подій.

Секрет успіху соцмереж: тут люди "самі собі репортери". Але соцмережі притягують не тільки безліччю унікальної інфомрації, залишеної її користувачами. Мова й про те, що тут кожен може висловити своє ставлення до подій, про які читає, чи які спостерігає безпосередньо.

Ми зібрали для вас "солянку" коментарів останнього дня. Волиняни у соцмережах коментують і події неділі 1 грудня у Києві (деякі з них спостерігають за ними на власні очі) і хід акції протесту у Луцьку.

Обурення, радість, натхнення, розчарування, страх, ейфорія, злість - у цих коментарях можна побачити які завгодно враження і емоції.

Пропонуємо перечитати деякі з них...

ПРО НАРОДНЕ ВІЧЕ У ЛУЦЬКУ

Mariia Domanska
Сьогодні на Театральному майдані зібралося найбільше людей за увесь час #євромайдан Луцьк. Після подій у Києві вважаю , що найкраще - це блокувати мирно роботу органів влади. Чекаю подібних, чітких і узгоджених закликів від політиків. З цим в них поки складно, втім сподіваюся в даній ситуації конкретика таки сама по собі з'явиться. На сцені євромайдану не вдалося висловитися, тому сьогодні скажу це на сцені театру Гармидер о 19:00. Слава Україні! Публічного суду і притягнення до кримінальної відповідальності усім її зрадникам!

Богдан Козік
Найбільший негатив на вчорашньому мітингу на Театральному майдані в Луцьку викликали персони "привидів" Майдану 2004 року - Володимира Бондара, Богдана Шиби та Володимира Банади. дехто з мітингуючих навіть кричав під час виступу цих "привидів": "А ХТО він такий? Що він тут робить??"
У листопаді 2004 року Володимир Бондар "ефектно" на камери витурював із кабінету першого зама голови облдержадміністрації Панчишина: "геть з цього кабінету щоб вами тут і не СМЕРДІЛО!!!!!"
А зараз СЛАБО??????

Волин Таймс
Особливості від місцевого майдану: "збиті льотчики" вперто чатують на падіння влади, щоб нарешті повернутись в теплі крісла і здобути омріяні мандати. І все це на фоні щирого прагнення людей до змін. Щирість і меркантильність стоять поруч...

Мирослава Козюпа
Я не знаю друзі, які враження у Вас після сьогоднішнього загальноміського Віча, але я розчарована. До болю в серці, до панічного відчуття безвиході… Сьогодні мені ще гірше як було учора. Я не знаю що має бути далі. З ким йти, на кого орієнтуватися, невже за тими, що були сьогодні на сцені? Як в Луцьку, так і в Києві. Бідний, нещасний український народе, за що ж Тобі ота опозиція і ота влада???

Бодя Коваль
Знову запрошують на театральний майдан в Луцьку. Ну що ж, сьогодні був і завтра треба бути! Разом і до кінця!

Valentina Mashlay-gluschuk
Може я вже говоритиму як стара бабця, але, діти, особливо дівки, одягайте шапки на майдан!!! я розумію що краса потребує жертв але якщо ви стоїте за майбутнє то думайте за здоров я!!!

ПРО ПОДІЇ В КИЄВІ - ВІД ОЧЕВИДЦІВ

Olexandr Martyniuk
Доїхав з Києва. Шкодую: не було змоги лишитись.
На жаль, фото зможу завантажити завтра.
Враження - суперечливі. Кількість людей, затятість, налаштованість - супер.
Дістало викрикування безвихідних, агресивних гасел. Ну, ми ж не настільки тупі і зациклені в переважній більшості!
"...смерть ворогам!"... глухий, безглуздий негатив. Середньовіччя!
"Зека - на нари..." по-суті, так. Взагалі - це лише крапля в морі нагально необхідного для нашого суспільства. Будьмл якимись креативнішими і тримаймось!

Pavlo Danylchuk
Мабуть я "тітушка" або "провокатор Корчинського", бо був під час сьогоднішніх подій під АП. Інколи брєд змі та різних політичнозомбованих мене дивує

Nadia Rogozina
З того, що сьогодні вражало: неймовірне єднання і самоорганізація. Зайшли в мак'д погрітися і покористуватися нетом. А там що 5 хв хтось вигукував "слава Україні" а ВСІ хором відповідали "героям слава!". На Михайлівській - дивовижно. Народ сам поділився хто, що робить. Площу поділили на сектори. В кожному можна перекусити, випити чаю, взяти одіяло. Що 5 метрів стоять бочки з багаттями. Є мед-пункт і люди, що займаються розселенням. Хоча, звісно, були й ті, хто прийшов просто розважатися. Кидали сміття в церкві і поводили себе, як рагулі. Але таких, на щастя, було дуже мало. То ж вцілому мене бере гордість за те, як багато у нас розумних, добрих, привітних і мудрих людей. Українці - це нація сильних духом, а не стадо. Слава Україні!

Olia Datsiuk
вул.Мала Житомирська, 18. Запам'ятайте всі, коли будете в Києві - обов'язково зайдіть. Недалеко від центру. Вдасник - Юрій. Стояв із нами на Михайлівській, запросив до себе на чай виявилося - у йогО паб)) напоїв теплим чаєм) сьогодні - ледве втекли з Банкової. кажемо, ідемо до Юри. Прийшли - знову чай з лимоном))
Тож, усі, хто буде в Києві, захочете відпочити - ідіть в Пивну мрію. Тут є душа, не те що макдональдс)))

Olia Datsiuk
люд іде з усіх боків. Неймовірне видовище. До лоскоту всередині, до плачу

Olia Datsiuk
і, до речі, все менше символіки і гасел ЄС. Мітинг "за" плавно переріс у мітинг "проти Януковича": Янушеску на йолку! Пи.си.мтс лежить.

Olia Datsiuk
біля українського дому - 5 автобусів беркуту. Іде жінка якась, заглядє, каже: "Господи ти Боже мій (хреститься). Щоб вас, б.дь, громом побило"

Назар Вальчук
Київ, вечір, неділя, Майдан Незалежності, "Йолка", зірки ЄС на стіні багатоповерхівки, змерзлі люди, заклики політиків не розпорошуватися, перекрита лавками дорога, сигнали авто, продаж чаю, кави та глінтвейну, люди з мобілами в руках, які документують побачене, підтанцьовуюча під патріотичні пісні молодь, скупчення народу біля спуску в метро.

Olia Datsiuk
в КМДА в туалєті!!!єху))))

...І ПРОСТО "ДУМКИ ПО ХОДУ"

Волин Таймс
Якщо це демонстрація, то до чого розмова про революцію? Якщо це революція, то де її атрибути? Якщо це все має стратегічний план, то де він? Якщо... Ні, не так. Чого всі чекаємо?

Волин Таймс
"Страшилки" про надзвичайний стан, настільки ж реальні, як "покращення вже сьогодні"... В некерованій країні, в країні де не працює закон, немає авторитетів, де регіони приймають "цікаві" рішення, це смішно... Хто його виконувати буде?..

Yusmal Smal'
У мене троє дітей. У мене троє дітей. Я не зможу бути в центрі подій з трьома дітьми. Навіть з одним, якщо старших залишити мамі, а з меншим шурувати в столицю. Чоловік свариться. Хоч головою об стіну бийся.
Давайте, хто там, я на карточку кому грошей скину, хоч якось на харчі чимось поможу.
Сумую.

Bogdana Stelmakh
В силу своєї діяльності я завжди намагалася зберігати нейтралітет і не висловлювати власної громадянської позиції... Від сьогодні все, що вороже українському народу, українській культурі, мові, історії та демократичним інтересам підлягатиме жорсткій критиці і відторгненню... і не має значення, ПР це чи "Свобода", "Батьківщина" чи ще яке утворення...

Павло Заєць
Олег Тягнибок, впав в моїх очах нижче плінтуса. Скандуючи РЕ-ВО-ЛЮ-ЦІ-Я!!! він закликликав монтувати сцену і ставити намети....?!!??
Мені здається під час революції ставлять не намети, а барикади!

Olha Buzuluk
"Операція пройшла нормально" . Протягом цього тижня мене мучило одне питання: де народні депутати від Волині, чому мовчать, не висловлюють свою позицію? Щось там написав у блозі Мартиняк, та ще Вітів був на виду. А де були інші? Івахів, Єремеєв, Мельник, Палиця, Ващук та інші??? Я думаю, вони після цього ніякі не народні. Те саме стосується і тих з Волинської обласної ради, які не прийшли на євроінтеграційну сесію. Ви, депутати, після цього втратили будь-яку повагу в моїх очах як виборця. Ви не народні і не обласні. Ви - боягузи! І те, що на цьому відео, в тому числі і на вашій совісті.

Viktor Pushko
Навіть так. Корчинський, ультраси ФКДК, ще й Збітнєв в КМДА. Звісно, Медведчук тут ні при чому.

Таня Зубрик-Хомич
Мені чомусь здається, що ситуація на Банковій не спричинена провокаторами... Є люди, які можуть боротися словами, а інші - кулаками... Деякі люди зневірилися, і не вірять, що є інший метод боротьби, крім кривавого.. на жаль. але це не провокація. Це проблема опозиції! Маючи силу 500-тисячного народу, не змогли скерувати їх в одному напрямку - наприклад, піти ходою у Межгір*я, а не на Майдан Незалежності, де суд вночі заборонив мітинги!
Де результат? Постояли, і більшість роз*їхалася по домівкам... а завтра вийдуть на роботу!
Мене розчарував Кличко... Яценюк і Тягнибок дорозчарував.... немає лідерів.
Хоч бери і Руслану із Сашком Положинським у Президенти обирай!

Анна Єкименко-Поліщук
івдня думала: писати-не писати. Зараз знову всі скажуть, що я зла і т.д. Ну й нехай. 1) От завтра всіх скликають на страйк. Закликають не йти на пари та на роботу. Ну, наприклад, якщо на роботу не піду я - це ще не трагедія. Ну не дізнаються люди, що, де і як відбувається. Жили ж якось раніше без цього. Але я так собі думаю, от візьмуть усі лікарі та й підуть на страйк. Тут якійсь жінці народжувати, а вона замок пологового цілує, бо ж що тут майбутнє її дитини, коли вирішується доля держави. Або знову ж таки, у дитинки температура до 40 підскочила, то її батькам на майдан з рупором кричати: "Педіатр, терміново потребую педіатра!".
Або пекарні. Скажіть, без хліба довго всі проживуть. Хоча да, навіщо хліб, якщо закриються магазини, а через страйк банківських працівників у банкоматах готівки не буде. А ще, всі ж закликають блокувати роботу державних установ. А не приведи лихо, у когось не стане рідного. І що, тримати небіжчика вдома до закінчення "революції", бо ж РАЦС блокують і довідку про смерть не видають.
Чесно, за ці дні просто дивуюсь з масової ейфорії. Так, змінювати щось потрібно, але якісь не такі у нас методи...Хай би он в обід свідомі люди виходили на майдани, чи що?
2. Якщо ми змінимо центральну владу, то поміняється вона й на місцях. Скоріш за все губернаторами і "іже с німі" стануть ті, хто кричав у рупор на майданах. Так от, подивилась я сьогодні на милі обличчя, що були на сцені під час віче і подумала, що не зважаючи на те, що я абсолютно не сприймаю Бориса Петровича, але краще вже він, ніж оте "молоде" партійне майбутнє!!!!
Друзі, держава починається З КОЖНОГО З НАС!!!! Ось це потрібно не забути...
І гарного усім завтра робочого дня!

Светлана Серкова
За ЕвроМайданом мы забыли, что сегодня Всемирный день по борьбе с ВИЧ/СПИДом (большая мировая проблема) и просто первый день зимы...

Oksana Tsymbaliuk
Батьки були на віче в Луцьку. Сусіди в них питали: "Для чого ви йдете туди, у вас ж все одно діти закордоном". Логіка, афігєть!

Волин Таймс
От все ніби й правильно. Майдан, накал, можлива зміна влади... Але дивлячись на обличчя публічних "ньюсмейкерів" вперто відчуваєш дежавю.

Леся Бондарук
Сьогодні під час новин подумала, що вдячна Януковичу: тільки він двічі своєю політикою привів український народ до єдності - під час Помаранчевої революції і Єврореволюції. І в обох випадках він став жертвою власної політики. Г(Х)ерой!

(Зібрано з соціальної мережі Фейсбук)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ещё никогда в истории человечества не было восстания с целью сдачи государственного суверенитета
Відповісти
Єх, читаю усі ці думки та й гадаю, навіщо все це? Хіба спокійно людям не жилося? Та гаразд, я за свій народ я за єдиність, тому підтримую усією дешею та тілом наш народ! Підтримую забастовку проти навчання та праці!!!
Відповісти
Читаю статті і розумію, що всі вони написані або журналістакми або іншими мало-мальськи відомими у луцьку людьми. Обєктивності у вашого видання - нуль. І висновок у мене напросився сам собою: нам простим людям ця революція нічого не дасть. Такі як організатори акцій, митці, всіялякі там активісти і журналістия к жили добре так і будуть жити. Длня них революція лише привід нагадати про себе і проагітуватись.Люди, будьте людьми. Не підтримуйте страйк, бо будемо без хліба і води в пярмому сенсі слова. Багатим добре, вони дременуть за кордон, а ми бідні куди? А малі діти. а старі, а вагітні? Думайте головою, а не хвилею піднесення. Нема чесногоі справедливого лідера! Люди думайте! і не будьте стадом. Робіть кожен свої висновки а не йдіть ююрбою за вигаданими лідерами.
Відповісти
То ти пропонуєш того тормоза при владі залишити??? Воно ж розмовляти навіть не вміє!
Відповісти
Яка свідомість у студентів? Їм би вчитися та розуму набиратися. Що юні жителі держави тямлять у політиці? Тому й звертаються до них хитрі активісти, бо таким стадом можна затоптати існуючу владу,і, розтоптану підібрати з землі. А хто підбере? Де гідний лідер держави? Дійсно рух за вступ у Євросоюз претворився у рух проти президентства Януковича. Вправно такою ситуацією скористалися опозиціонери. Пофортунило їм... А що буде іх кралями юного віку, які рвали горло на морозі без шапок і у колготках?.. Риторично...
Відповісти
Чи схаменуться усі ті лиходії, що пожирають народ мій, немов би хліб їли?
Відповісти
Останні новини
День гніву в Україні: що пишуть соцмережі
01 грудень, 2013, 22:35