Студентський мітинг у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО

Студентський мітинг у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО
Кілька тисяч луцьких студентів 2 грудня в підтримку всеукраїнського страйку пройшлися від Театрального майдану до Київської площі.

Збір розпочався о 9:00 на Театральній площі. Студенти приходили згуртовано, малювали на обличчях державних прапор, прикрашали одяг євросимволікою.

Деякі принесли плакати «Доля України – в наших руках!», «Ми за ЄС! Проти влади».

Перед ходою молоді на Театральній площі зачитали останній євромайданівські новини з Києва. Під час ходу студенти вигукували гасла «Слава Україні! Героям слава!», «Яника на нари, тоді підемо на пари!», «Банду – геть!», «Україна – понад усе!» та інші.

На Київському майдані приміщення облдержадмістрації охороняли
працівники МВС, «Грифону». Був присутній начальник управління МВС у Волинській області Олександр Терещук та начальник Луцького МВ УМВС Василь Марчишак.

Під час студентської ходи, представники координаційного комітету Луцького євромайдану, депутати різних рівнів вели переговори з головою облдержадміністрації Борисом Клімчук та головою облради Володимиром Войтовичем.

Потому вони і повідомили студентству свої вимоги, а ті в свою чергу підтримали їх оплесками та вигуками. Зокрема, депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь зазначив, що від Клімчука та Войтовича вимагають відставки. А від Волинської обласної ради звернення щодо відставки уряду та імпічменту президента.

Гузь додав, що якщо Клімчук та Войтович у відставку не подадуть протягом дня – відбудеться блокада роботи облдержадміністрації та облради. Окрім цього депутат закликав студентство до дисципліни, а саме не піддаватися на провокації та силові дії.

Пізніше на своїй сторінці в Фейсбук депутат Луцької міської ради Андрій Козюра розповів, що мітинг біля Волинськоі ОДА зібрав біля 5000 лучан.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Останні новини
Студентський мітинг у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО
02 грудень, 2013, 11:28