На Волині освятили нову церкву. ФОТО

На Волині освятили нову церкву. ФОТО
Новозбудований Свято-Петро-Павлівський храм УПЦ у селі Галичани Горохівського району освятив Владика Луцький і Волинський Ніфонт у суботу 30 листопада.

На урочисте відкриття та освячення храму прийшло кілька сотень мешканців села, керівництво району, духовенство, повідомили у прес-службі народного депутата Сергія Мартиняка.

Церкву нардеп збудував "за власні кошти", кажуть у його прес-службі.

Зведення сільської святині мешканці села спостерігали трохи більше року. Долучалися до спільної справи, як хто міг – готували обіди будівельникам, збирали кошти на церковну утвар.

Мешканці Галичан розповідають, що поки будувалась церква, службу проводили у хаті, яку тимчасово обладнали для цих потреб.

Люди досі не можуть без сліз говорити про біду, яка спіткала храм у селі, адже церква у Галичанах горіла двічі. Цього разу новий храм вирішили збудувати на новому місці. У день закладання капсули, 14 червня 2012 року, розповідають очевидці, на місці новобудови після дощу у небі з’явилась веселка, що стало гарним знаком для сільської громади.

Нині в центрі села височіє 24-метрова дерев’яна церква, побудована за новітньою технологією «без цвяха» з профільного бруса. Величний іконостас теж виготовлений з дерева, стіни храму увінчані іконами, серед яких образ покровителів храму Петра і Павла, які тримають у долонях Свято-Петро-Павлівську церкву. Це робота знаного на Волині художника і скульптора Василя Рижука. Різьблений іконостас, який став окрасою храму, виготовив народний умілець із села Борочичі Анатолій Матчук.

Освятити престол новозбудованого храму особисто прибув Ніфонт - Митрополит Луцький та Волинський. Він зазначив, що з волі Божої мешканцям Галичан зустрілась людина готова збудувати храм, а будівництво храму – це спокон віків благословенна Божа справа.

Митрополит Волинський і Луцький вручив Мартиняку орден УПЦ Святителя Миколая-Чудотворця за заслуги перед Українською православною церквою.

В освяченому храмі відслужили першу Божественну Літургію, яку очолив архімандрит Аліпій (Сапіга), йому співслужили настоятель храму протоієрей Дмитрій Фенюк та ще близько двадцяти священослужителів.

Церкву застрахували на суму в 4 мільйони гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
о, і Сергія Наумука туди загнали...........
Відповісти
Варто вказувати не УПЦ, а УПЦ МП, представники якої не пустили в ніч на суботу побитих дівчат і студентів, бо вони лижуть дупу Кирилу і за союз з Кацапетією!!! Ганьба!!!А знайшли всі прихисток у Михайлівському соборі-українській справжній церкві! Гнати москалів додому!
Відповісти
Останні новини
На Волині освятили нову церкву. ФОТО
03 грудень, 2013, 10:05