У Луцьку журналістів не пустили на суд. ВІДЕО

У Луцьку журналістів не пустили на суд. ВІДЕО
У Луцьку журналістів не пустили на засідання суду, який розглядав справу банди викрадачів автомобілів.

За версією правоохоронців організована група у кількості сімох осіб, впродовж 2010-2012 років діяла по усій території області, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Одні її учасники заради документів скуповували автомобілі, які не підлягають ремонту піля ДТП, другі шукали транспорт відповідних марок та викрадали його. Інші перебивали номерні знаки та займались реалізацією машин. Був у банди і ватажок, який фінансував усю діяльність та роздавав команди.

Постраждалі нарікають - суд вже два роки не може поставити у справі крапку.

Коридори Луцького міськрайонного суду заповнені постраждалими. Усі ці люди проходять по одній справі.

Постраждав від дій банди гірник з Володимир-Волинського Олег Коржин. Автівку, яку чоловік оформив у кредит, серед ночі викрали невідомі. Своєї машини після того так і не бачив, гроші за неї досі виплачує. Найбільше, що нині обурює громадян - це те, як відбувається судовий процес.

«Суд був дуже смішний, затягування йшло. В кінці смішний вирок - 3-4 умовно. По 3 роки без конфіскації майнаа. А трьом, які дійсно крали машину з гаражів, 5 і одному 6», - зазначив Олег Коржин.



Постійно міняються судді та прокурори, хворіють адвокати, - нарікають постраждалі. Тим часом, підсудні почувають себе дуже вільно.

«Як оці бандити, вурки викручувалися. Вони навіть ні грама не покаялися. Вони взагалі вважали себе, що вони, або обіжені долею і як вони вели себе на суді», - зауважив один з постраждалих Олександр Середюк.

Останнім було рішення Волинського апеляційного суду. За вироком феміди справу передали на новий розгляд. Власники авто вкотре прийшли до суду в очікуванні справедливого рішення.

Як встановили правоохоронці, сума збитків, яку завдали злочинці, становить понад півтора мільйона гривень. Втім, суд не конфісовував їхнє майно. Відшкодовувати втрати зобов’язали лише трьох членів банди.

«Не знаю де моя машина і нхто нічого не говорить… То прокурори мінялися, то адвокати, то те, то се і так воно вже тянеться», - каже один з постраждалих Юрій Багніцький.

Зараз потерпілі побоюються, що феміда знову пробачить злодюгам скоєне та присудить умовний термін без конфіскації. Зокрема, кажуть, що сподіваються на журналістів. Мовляв, якщо процесу надати публічності, можливо, тоді судді приймуть справедливі рішення.

Уже з порогу знімальній групі почали прешкоджати. Як пояснила судова міліція, щоб потрапити оператору та кореспонденту на другий поверх суду, необхідний дозвіл судді.

«Ми дієм згідно вказівки судді… Ми тут виконуємо пропускний режим… Єслі скаже не пропускати, не пропустим… Ми нічого не перешкоджаєм, вибачте», - пояснив представник судової міліції.

Опір допоміг потрапити до судової зали. Там нові перепони. Знімати не можна - попереджує судова міліція. Щоправда, які норми закону це забороняють, не вважають за потрібне пояснювати. Задля розголосу справи постраждалі навіть написали колективне клопотання з проханням дозволити відеозйомку.

Заперечують проти публічності підсудні, мовляв, їм така популярність ні до чого. Суд зважив саме на їхню думку та заборонив фіксування процесу.

Підставою для обмеження доступу до відкритого судового слухання є розкриття державної або банківської таємниці, розгляд злочинів статевого характеру та коли на лаві підсудних громадяни віком до 16-ти років. Якою з підстав керувався суд, з’ясувати важко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
самий справедливий суд у світі - це самосуд.
Відповісти
Останні новини
На Волині загинув шахтар
04 грудень, 2013, 10:09
У Луцьку журналістів не пустили на суд. ВІДЕО
04 грудень, 2013, 10:02