Потрібно зупинити метро, транспорт, ‒ дисидентка

Потрібно зупинити метро, транспорт, ‒ дисидентка
Упускати момент, щоб зайнятися європейською інтеграцією, Україна не повинна, ‒ вважає Валерія Новодворська.

У геополітичному сенсі ситуація сприятлива саме тепер, ‒ каже вона, ‒ пише сайт Gordonua.com.

«Наступного року будуть вибори до Європарламенту, ‒ говорить дисидентка і демократ, ‒ і там почнуть займатися собою. Треба йти в Європу саме зараз. Путін стане лаятися останніми словами, як вуличний хлопчисько, але нічого іншого він не зможе зробити навіть в економічному плані, тому що він зірве олімпіаду, на яку викинуті дуже великі гроші».

Тим, хто вийшов на вулиці, слід продовжувати боротьбу. На думку правозахисниці, потрібно вимагати від президента рішення про відставку уряду, не розраховуючи на Верховну Раду. У разі, якщо Янукович на це не піде ‒ приступати до ефективних методів:

«Не можна йти з Майдану. Потрібно зупинити метро, транспорт. Влаштувати загальний політичний страйк, кампанію громадянської непокори. Зупинити все, що не пов’язано з виживанням. Службовці не йдуть на роботу, студенти та викладачі кидають заняття. Працюють тільки лікарі і продуктові магазини. Природно, опозиція повинна піти з Ради, поки потрібне рішення не буде прийнято».

Крім відставки уряду, Валерія Новодворська вважає, що від Януковича потрібно вимагати негайного підписання угоди про асоціацію з Європою.

«Хай він сам їздить по всій Європі і домовляється. І Юлію нехай відпускає, ‒ каже засновниця російської партії «Демократичний союз». ‒ Це ціна, яку Янукович має заплатити за те, що доживе на своїй посаді до президентських виборів. Інакше йому раніше доведеться піти».

На карту зараз поставлено майбутнє благополуччя України, впевнена Новодворська. Європейський вибір, не її погляд, це єдина альтернатива.

«Шлях до Європи легким не буде, але ж люди не за шматок ковбаси стоять, а за людську гідність. Дорога до процвітання хоча б на рівні Польщі займе п’ять-десять років. Але Путін дасть жалюгідну рибку, яку вистачить на один обід. Те, що Росія зможе запропонувати, через десять років відгукнеться безвихідною ситуацією. А 10 років не розгинатися ‒ для країни повний гроб», ‒ аргументує російський політик необхідність відстоювати європейський вибір України. І повторює:

«Силове втручання Росії виключено. У такій ситуації і «Беркут» буде проти ОМОНу. Європа цього не потерпить: це не 68 -й рік. Та й газ партнерам Росія повинна прокачувати».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повністю підтримую погляди цієї жінки.
Відповісти
що приймають участь в майдауні, таки розумніші...
Відповісти
петух джигурда и модель новодворская - лица и кумиры майдана.
Відповісти
Еще один "духовный лидер".. За ней уже давно дурка плачет.
Відповісти
да, они лица майдана! Ну а ты жопа.
Відповісти
Останні новини
Потрібно зупинити метро, транспорт, ‒ дисидентка
04 грудень, 2013, 12:42