Суд вирішив, що Кіндер не «взяточнік»

Суд вирішив, що Кіндер не «взяточнік»
Ковельський міськрайонний суд визнав, що підприємець Віктор Кавас поширив недостовірну інформацію щодо міського голови Ковеля Олега Кіндера, назвавши його «взяточніком».

Відповідне рішення суд прийняв 1 березня, повідомляють Волинські новини.

Нагадаємо, Кіндер позивається до підприємця, який під час прес-конференції міського голови 26 жовтня 2011 року заявив, нібито мер Ковеля отримав від нього гроші за певне рішення ради.

Тоді Кавас заявив у присутності журналістів: «Ви зараз підключаєте всі служби, прес-конференцію зараз робите. От дайте відповідь! Нехай всі знають, який ви «взяточнік»!»

Йшлося про те, що депутати Ковельської міської ради, більшість яких – однопартійці міського голови Олега Кіндера по «Батьківщині», внесли зміни до одного з попередніх рішень: відмінили згоду ради, надану Кавасу на зведення ринкових об'єктів на вулиці Володимирській.

Підприємець казав, що начебто від нього вимагали оплатити «потрібне» рішення сесії міської ради.

На засіданні суду 1 березня представник позивача Дмитро Бурда висловив переконання, що під час процесу доведено факт поширення Кавасом інформації, яка ображає честь, гідність та ділову репутацію Кіндера.

«Ці слова, які відповідач сказав під час прес-конференції 26 жовтня 2011 року, він і його представники не спростовують», – додав фахівець.

Також він сказав, що раніше не було випадків подібного приниження ковельського мера.

«А цю заяву Каваса, яка завдала моральної шкоди нашому клієнту, опублікувало багато засобів масової інформації. Тому ми просимо, аби відповідач спростував свої слова у пресі. І виплатив 25 тисяч гривень моральної шкоди та компенсував в повному обсязі судові витрати», – заявив Бурда.

Натомість представник відповідача Сергій Товкач переконував, що відповідно до законодавчих актів України сайти не є засобами масової інформації.

«Тож можемо говорити лише про одиничні публікації в пресі», – стверджував Товкач.

Щодо слова «взяточнік», яким Кавас назвав Кіндера, він намагався довести, що це слово в українській та російській мовах не має єдиного значення. «Відповідач використовував усе різнобарв’я нашої мови. Він міг би й сказати, що Кіндер – «халтурщик, який вимагає могорич», – зауважив Товкач.

Окрім цього, Товкач додав, що Кіндер займає високу посаду, до якої прикута значна увага громадськості, тому градоначальник повинен по-іншому реагувати на критику. «І взагалі, коли мер сказав, цитую: «Ну, це ж я не до вас на базар прийшов і з вами спілкуюся», у відповідача був стрес, бо він відчув приниження зі сторони позивача. Адже Кавас щодня працює з людьми, які приходять до нього на ринок», – розповів Товкач.

Суттєвим аргументом на користь невинності відповідача, Товкач вважав відсутність офіційних висновків лікарів, які б підтверджували нанесення моральної шкоди Кіндеру.

Тож Товкач просив у судді відхилити позовну заяву мера Ковеля та відмовити у компенсації моральної шкоди.

Зрештою, суддя Олег Василюк оголосив рішення суду. Позов Кіндера задовольнили частково. Каваса зобов’язали спростувати у найближчому випуску газети «Волинь-нова» поширену ним інформацію, яку суд визнав недостовірною.

Також відповідач повинен сплатити 12 тисяч гривень моральної шкоди на користь позивача та 496,4 гривні судових витрат, а також 18 тисяч витрат на правову допомогу.

Як повідомив Віктор Кавас, це судове рішення він оскаржуватиме у наступній інстанції.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Кіндер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну і ідіотські виправдання у Каваса і Товкача. Признайтесь хлопці, що погоріли і здайте замовника.
Відповісти
Останні новини
Суд вирішив, що Кіндер не «взяточнік»
03 березень, 2012, 09:48