Волинські медики заступилися за губернатора

 Волинські медики заступилися за губернатора
Медики Волині ‒ за європейську медицину, але рішуче засуджують «теоретиків», які просять про відставку голови Волинської ОДА Бориса Клімчука.

Про це йдеться у відкритому листі до мешканців області.

«Шановні волиняни!

Медики, краще за інших, знають, наскільки крихким є життя і вразливим здоров’я людини. У медицині, як і в житті, майже не буває простих рішень. Бо шлях до майстерності ‒ довгий, досвід ‒ іноді оманливий, а судження ‒ часто суперечливі. Тому, окрім заповідей «врятуй» і «допоможи», у нашій професії є іще одна ‒ «не зашкодь».

У час, коли наше суспільство лихоманить, ми просимо кожного взяти їх за правило. Нам ‒ українцям, волинянам ‒ є що втрачати, є до чого прагнути, є чим дорожити. Сьогодні нам дуже потрібна рівновага розуму і серця.

Медична спільнота завжди була і залишається активною ланкою у державних і суспільних процесах. Ми хочемо європейського рівня охорони здоров’я для наших пацієнтів і для себе, високих стандартів життя для наших батьків і дітей, миру і злагоди для громад, незалежно від їх географії, прогнозованості та самодостатності для країни. Ми одностайно підтверджуємо це прагнення, але не страйком, а тим, що не полишаємо своєї праці.

У силу професії медики ‒ люди прагматичні і об’єктивні, наче термометр. Тому ми рішуче засуджуємо заклики окремих теоретиків про відставку голови обласної адміністрації. Бо не було на Волині ефективнішого практика, який би зробив більше Клімчука для охорони здоров’я області.

Агресія і нетерпимість, хаос і некерованість можуть призвести до агонії. Але, це ‒ та ситуація у якій кожен сам собі лікар.

Тому бережіть себе, своїх рідних, один одного і ми ‒ збережемо Україну!».

Лист підписали провідні медики Волині, серед яких, ‒ знані в державі та за кордоном: генеральний директор обласного дитячого територіального медичного об’єднання Григорій Ващилін, Заслужений лікар України, керівник перинатального центру Ніна Загребельна, дитячий хірург, Заслужений лікар України, ветеран праці Анатолій Ленартович, голова профспілкової медичної організації обласної дитячої клінічної лікарні Євгенія Нагорна – загалом понад 80 лікарів, хірургів і медсестер області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вчителі мовчать.він же так як вчитель.чи медик вже?треба підключити трудові колективи.відстояти треба свою жабу в свому болоті.гордіться собою "європейці".діти ваші скажуть вам дякую.як що біля корита ви до того часу будите..трохи часом підходити..
Відповісти
Ващенюк є Ващенюк (начальник УОЗ), а в освіті ХОМИЧ от і при всій повазі до Бориса Петровича, таких "геніїв" не дуже хочеться відстоювати, хоч це й ложка дьогтю у бочці меду для освітян
Відповісти
Б.П. змініть начальника управління освіти! Не знущайтесь з вчителів
Відповісти
цю гниду Хомича поганою мітлою не виженеш, йому та партійність тількі для влади потрібна, прикривається нею і Клімчуком, творячи чудеса в освіті, школи валяться, діти в "конюшнях"вчаться, ще такого ніколи не було...
Відповісти
його не можна ображати, це обдарована особистість з важким дитинством і тому так сталося, що цей "дуже розумний чоловік" очолюючи управління освітою реалізує свої потаємні космічні здібності. Всі знають Черновецького? оце його брат по розуму)))
Відповісти
Краще б розказали громадськості скільки потрібно дати хабаря, щоб прийняли на роботу лікарем.
Відповісти
8 до 15 тис.баксів
Відповісти
Зараз почнеться. Доярки колгоспу "Заповіт Іліча" дуже обурені діями опозиції....
Відповісти
Шваль і наволоч!
Відповісти
Шановні медики, а ви вийдіть на майдан, скажіть свою позицію і при батьках, дітях і внуках побитих на майдані підпишіть це звернення! Мені вас шкода! Або проконсультуйтесь в батьків пропавших безвісті!
Відповісти
То біля корита той і проти)
Відповісти
Молодці підтримую Клімчуку респекта*
Відповісти
на колінах....лікарі- в Европу:Климчука заберіть з собою на плечах!
Відповісти
Так ці "медики" вже в Європі! Я щось не зустрічав міського лікаря на "Славуті" і живуть вони по котеджах або мінімум у новеньких квартирах.Сам займаюсь сантехнікою то ні одної санітарки там не зустрів.Покручі чортові.
Відповісти
А коментує дітвора яка з пар втікла і ті що школу прогулюють!:)
Відповісти
Треба ж піар і захист комусь зробити за клімчука - от і вибрали медиків. Це все заказуха! Ганьба і тим лікарям що захищають партію регіонів в образі губернатора!
Відповісти
Брехня!!!Затухла совкова брехня і лицемірство!Це кодло знає,що захищає.Захмарні кошти на обладняння і такі ж захмарні відкати.Всі чудово це знають!!!Прізвища всіх,80-ти лікарів опублікуйте!Хочеться побачити,чи там буде прізвище,хоч одного лікаря-терапевта,чи педіатра,чи,навіть гінеколога з ЦРЛ.Влаштуватися в одну з лікарень міста са-ні-тар-коою - треба дати 5000-7000 тисяч гривень.Старе,заклякше кодло захищає свого грошо-донора.Гуманно...Щоб вам не допомогли ніякі ліки!
Відповісти
А ну всі медики,яким Яник в обллікарні положив 4.5 тис.швиденько підтримали нещасного Клімчука! Схаменіться!Ви ж інтелігенція!Кращі медики сьогодні допомагають побитим людям звірячою бандою!
Відповісти
ніхто з поважаючих себе лікарів цю бридоту не підписав - так нас залякували , але ми цього не зробили.Допускаємо , що наші підписи підробили.
Лікарі та медсестри обласної лікарні!!!
Відповісти
В мене таке враження складається, шо Клімчук тут в нас відгрібає за Януковича. Навіть не враження складається, так воно насправді і є. Якого біса, дозвольтте запитати? Всі, хто дозволяє собі дурні слова в бік губернатора - спустіть пар на комусь іншому і майте совість, не наговорюйте на людину. Передивіться своє ставлення і зрозумійте, шо Климчук - наш губернатор, в першу чергу. В другу - належить до якоїсь політичної сили. Об"єктивність в теперешній час саме те, що потрібно.
Відповісти
Повія він - крапака!!! Запам"ятай,що "ГУБЕРНАТОРІВ" в Україні - немає!!! Навіть у немитого кацап"я,і там немає губерній.
Відповісти
* Клімчук
Відповісти
Де решта коментарів?
Чи "бородаю" з "сидорчиком" на редагування відсилаєте?
Відповісти