У Луцьку величезні сухі дерева можуть гепнутися просто на дорогу. ФОТО

У Луцьку величезні сухі дерева можуть гепнутися просто на дорогу. ФОТО
На вулиці Героїв УПА в Луцьку є дві аварійні тополі, які від сильного вітру можуть впасти на дорогу, пошкодити електрокабелі, а тому становлять загрозу для транспорту й перехожих.

Про це інтернет-виданню ВолиньPost повідомив лучанин Борис Третевич.

Чоловік ще цьогоріч у серпні забив на сполох й почав звертатися у різні інстанції, аби на ці сухі дерева звернули увагу й зрізали.

«Спочатку я звернувся у Державну службу з надзвичайних ситуацій, вони сказали, що передадуть у міську раду. Але відразу ж зателефонував на гарячу лінію міськради, вони записали. Почекав трохи – ніяких дій. Потім просто прийшов у департамент житлово-комунального господарства. Там сказали, що це територія Луцького військового лісництва, тому це не до них. Казали, що вже не одна людина зверталася з такою скаргою, але нічого не можуть зробити. Тому я пішов у військову прокуратуру. Там пообіцяли розібратися. Чекаю і знову йду до рятувальників, без попередження. Сказали, що все зроблять, тільки треба офіційний документ, що дерева можна зрізати. Я знову йду в міську раду, прошу дати документи, щоб рятувальники могли зрізати. Лишив в департаменті ЖКГ заяву, в якій я написав, щоб не зволікали, бо буде біда. І відправили мене в Міністерство оборони», – розповів чоловік.

«Діждався відповіді з міської ради, в якій було вказано, що тополя дійсно аварійна, але є власністю Луцького військового лісництва. Згідно закону, якщо дерево аварійне, що його власник повинен видалити без документу, що підтверджує аварійність. І міська рада направила лист до військового лісництва. Після цього листа я знову пішов у прокуратуру. Знову пообіцяли розібратися. Минає тиждень чи два, я не витримав і звернувся у «Волинську газету». Газета написала про цю ситуацію. І щойно вийшла ця стаття, мені прийшов лист із Державної служби з найдзвичайних ситуацій, в якому було сказано, що керівництво Луцького військового лісництва видалить аварійні дерева власними силами», – додав він.

Зробити це, каже Борис Третевич, зобов’язалися протягом 15 днів, тобто до 6 грудня.

«Однак це й досі не зроблено. А погода не геть сприятлива. Завтра ці дерева можуть впасти комусь на голову», – обурюється лучанин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зріжте самі
Відповісти
Останні новини
У Луцьку величезні сухі дерева можуть гепнутися просто на дорогу. ФОТО
07 грудень, 2013, 11:28
Сніг у Луцьку. ФОТО
07 грудень, 2013, 10:35