Держлікслужба оприлюднила назви і марки липових «медприладів»

Держлікслужба оприлюднила назви і марки липових «медприладів»
До фахівців Держслужби з лікарських засобів України надійшло 45 скарг і звернень громадян на шахраїв – ті продають звичайні побутові електричні прилади під виглядом медичних.

Про це повідомляє Агентство медичних новин.

Перелік приладів, що нібито мають лікувальні властивості, оприлюднили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України.

Зокрема, лікарі радять пацієнтам не купувати наступні сумнівні «медичні» прилади:

- апарат «RT-2050», на який офіційно поскаржилися 6 громадян;
- апарат «Небулайзер «Алтей» - 6 скарг;
- апарат «Prostate Gland» (2 скарги);
- пояс для схуднення «Wais Belt» (2 скарги);
- фізіотерапевтичний прилад «КВ-100» (2 скарги).

По одній скарзі на апарати:

- «Магнітер АМТ-02»;
- «PANGAO»;
- «Ерекс»;
- «Nesk Massager»;
- «Електро – чобітки»;
- «Стопотерапія»;
- «Светозор»;
- «Самоздрав»;
- «ECOPULSE KB-700»;
- «Ультрачервоний ріг»;
- «Домашній доктор»;
- «Омега»;
- «Body Slim Glamourous Body Slimming Massager»;
- «ультра ЄСУ»;
- «ТДІ -01 «Медичне диво - третє дихання».

За повідомленням, переважна більшість придбаних електроприладів були придбані по телерекламі «Вільний рух» та радіорекламі «Рух без болю», що транслювалися на різних радіоканалах та у газетній рекламі.

«Хоча кількість скарг у 2011 році трохи зменшилася, викликає занепокоєння той факт, що українські громадяни продовжують купувати ті самі прилади, що й у минулому році, з тим же прикрим результатом. Це стосується таких електроприладів, як: «RT-2050», Небулайзер «Алтей», Wais Belt, Prostate Gland, PANGAO, Nesk Massager», - застерігають медики.

Довідка

Як попередити шахрайство: якщо вас зацікавив будь-який прилад, що пропагується як лікувальний, обов’язково зробіть наступне:

1) дізнайтеся, чи зареєстрований лікувальний центр, який пропонує вам відповідні послуги. Тобто необхідно дізнатися номер ліцензії лікувального центру (ліцензія МОЗ України на право здійснення діяльності з медичної практики);

2) дізнайтеся, чи зареєстрований в якості медичного виробу пристрій, що рекламується. Для цього необхідно надіслати відповідний запит до територіального органу Держлікслужби України за місцем проживання. Якщо у вас є доступ до інтернету, то зробити це буде дуже просто — достатньо лише відвідати розділ «Державні реєстри» на сайті Держлікслужби України;

3) навіть якщо ви дізналися, що лікувальний заклад має відповідну ліцензію та медичний виріб, зареєстрований згідно з українським законодавством, у будь-якому разі обов’язково зверніться до лікаря за місцем проживання, аби дізнатися — чи допоможе той або інший медичний виріб саме при вашому захворюванні, і чи не завдасть він шкоди вашому здоров’ю.

Держлікслужба України попереджає: припинення самолікування та своєчасне звернення до лікаря за місцем проживання — єдиний надійний захист від шахраїв!


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Держлікслужба оприлюднила назви і марки липових «медприладів»
03 березень, 2012, 14:00
Яким буде новий луцький ЦУМ?
03 березень, 2012, 13:29