Головний військовий Польщі побував на Волині. ФОТО

Головний військовий Польщі побував на Волині. ФОТО
Польська делегація на чолі з Міністром оборони Польщі Томашем Сємоняком взяла участь у заходах, приурочених перепохованню рештків жертв масових розстрілів періоду Другої світової війни.

Захід відбувся у Володимирі-Волинському 9 грудня, – пише прес-служба Володимир-Волинської міської ради.

Учасниками події з польського боку, окрім Міністра оборони, стали з-поміж інших начальник Генерального штабу генерал Мечислав Гуцул, генеральний Консул Республіки Польща в місті Луцьку Беата Бживчи.

Українську делегацію представили голова Волинської ОДА Борис Клімчук, головнокомандувач Сухопутними військами України, генерал-полковник Геннадій Воробйов, командир 13-го армійського корпусу, генерал-лейтенант Ігор Колєснік, начальник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, генерал-лейтенант Павло Ткачук.

«Там, у валах городища, було здійснено жахливий злочин проти людськості. І наш обов’язок — похоронити цих мучеників по-християнськи і в ім’я пам’яті про минуле щиро помолитися за вічний спокій душ невинно убієнних», – зазначив міський голова Петро Саганюк, відкриваючи скорботний мітинг.

«Це ще не останні жертви війни, адже пошуки і розкопки тривають, але ми віримо, що настане той день, коли з останньою захороненою за християнським звичаєм жертвою Другої світової війни, ми назавжди поховаємо війну», – додав він.

Борис Клімчук закликав «в ім’я пам’яті про минуле щиро помолитися за вічний спокій душ невинно убієнних».

«В ім’я майбутнього наших держав і націй маємо вчинити як ревні християни: не судити, і нас не осудять, простити, і будемо прощені. Це – не тільки ознака духовної зрілості громадян, а й головний показник рівня цивілізованості», – зауважив губернатор Волині.

Представники польської делегації говорили про те, що без минулого немає майбутнього, і кращою пошаною тим, хто загинув, мають бути наша пам’ять і наша молитва.

Заупокійну службу за загиблими відслужили митрополит Луцький і Волинський Михаїл, польовий ординар – полковник Збігнев Кемпа (Республіка Польща), секретар Володимир-Волинської і Ковельської єпархії архімандрит Сава, головний рабин Польщі Міхал Шудріх.

Після військового салюту представники обох сторін запалили лампадки на могилах.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Головний військовий Польщі побував на Волині. ФОТО
09 грудень, 2013, 17:53