Програма «Волинькард» урятувала тисячі пацієнтів, - губернатор

Програма «Волинькард» урятувала тисячі пацієнтів, - губернатор
Завдяки регіональній програмі «Волинькард» у 2011 році вдалося на 20% зменшити число хворих волинян на інфаркт міокарда.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Борис Клімчук 3 березня на колегії управління охорони здоров’я, на якій підбито підсумки роботи медичної галузі за минулий рік, інформує прес-служба ОДА.

Губернатор додав, що «з червня 2011 року по 20 січня 2012-го проведено 85 коронографій та 11 стентувань вінцевих артерій».

«Ми є першими в Україні, які втілили в життя цю програму. Як бачимо, «Волинькард» рятує сотні життів. І в цьому році її дію продовжуємо. На ці цілі в обласному бюджеті закладено 1,5 млн грн. Бюджетними стентами забезпечимо 400 волинян, які хворіють на серцево-судинні захворювання. Проводимимо також тромболізис», - зазначив Борис Клімчук.

Із такою ж системністю, послідовністю та високою віддачею вкладених ресурсів закликав голова облдержадміністрації ставитись до інших медичних програм, які реалізуються в області.

«Сьогодні сучасні технології ставлять на порядок вищі вимоги перед охороною здоров’я. І волинська медицина, хоч не є пілотною в загальноукраїнських масштабах, має показати вищий пілотаж в освоєнні найпередовішого європейського досвіду. Найважливіше – щоб ця європейська якість була доступною навіть для мешканця найвіддаленішого поліського села, найбіднішої родини», - резюмував Борис Клімчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Програма «Волинькард» урятувала тисячі пацієнтів, - губернатор
03 березень, 2012, 17:41