«Ні я, ні мої позафракційні колеги не боремося за владу», – нардеп Мартиняк

«Ні я, ні мої позафракційні колеги не боремося за владу», – нардеп Мартиняк
Народний депутат від Волині Сергій Мартиняк (на фото) вважає, що влада і опозиція повинні сідати за стіл переговорів та домовлятися, бо тільки так можна стабілізувати ситуацію в державі.

Як розповів нардеп 10 грудня, він не розуміє риторики опозиції, яка звинувачує його особисто та його позафракційних колег Ігоря Єремеєва та Степана Івахіва у тому, що вони не взяли участь у голосуванні за відставку уряду.

Сергій Мартиняк пояснює: для того, аби відправити Кабмін у відставку, голосів бракувало навіть якби проголосували «за» позафракційні, й опозиції про це було відомо. Тому, каже він, опозиції треба було заздалегідь домовлятися із політичними опонентами в парламенті, зокрема й з комуністами.

«Не можна сприймати все в чорно-білих кольорах», – наголошує народний обранець.

«Чомусь у парламенті існує чітка полярність. Є праві, є ліві. Але нема центристів. Не може так бути. Не можна мислити таким чином, мовляв, якщо ти не з нами, то ти проти нас… Ні я, ні мої позафракційні колеги не боремося за владу. Ми не хочемо бути у владі. Я особисто хочу працювати в парламенті насамперед над вдосконаленням законодавством, щоб змінювати на краще ситуацію в країні», – запевнив депутат.

Крім того, за словами Мартиняка, опозиція мала б дослухатися до думки позафракційних депутатів.

«Я вже рік у парламенті, тому встиг пересвідчитися, що Верховною Радою керує п’ять людей – керівники фракцій і голова Ради. А оскільки у нас, позафракційних, нема своєї фракції, то нас і не запрошують на погоджувальну раду. Відтак ми не беремо участі в перемовинах. Тому й маємо за мету створити групу позафракційних, щоб ми могли впливати на процеси», – пояснив Сергій Мартиняк.

Нині, каже народний депутат, він бачить єдиний сценарій вирішення ситуації в країні – влада і опозиція повинні домовитися.

«Я вірю, що тільки в перемовинах можна досягти результату. І це, власне кажучи, буде по-європейськи. Сподіваюся, що ми таки знайдемо порозуміння в процесі переговорів. Якщо ж самі не зможемо, то доведеться звертатися до представників Європи, які допоможуть у переговорах опозиції та влади», – зауважив він.

«Нічний розгін Майдану мене дуже обурює. За таке винні повинні бути покарані. І це в першу чергу повинно бути зроблено для того, щоби всі розуміли, що застосування фізичної сили до мирних демонстрантів не може лишатися безнаказаним. В Європі після будь-яких подібних подій уряд пішов би у відставку. Тому ми маємо створити такі умови, щоб уряд пішов сам… Я проти політичних арештів, проти затримання мирних людей. І зараз ми разом маємо докладати максимум зусиль, щоб звільнити людей з-під варти», – розповів народний депутат.

А ідеї волинської опозиції пікетувати підприємства, які належать волинським позафракційним нардепам, Сергій Мартиняк дивується.

«За будь-які незаконні дії люди повинні відповідати перед законом. Це очевидно. Якщо ж наші працівники готові підтримати страйк, то я заперечувати не буду. Це волевиявлення людей. Треба займатися ділом, яке даватиме результат», – висловився він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно, вони за гроші вже ВСІХ продали, а влада це ж вони. А боряться за владу перед виборами.
Відповісти
на фіга тебе вибирали, ходи і голосуй, проти влади - голосуй ПРОТИ, за відставку!!! скільки можна одне і теж? біле чорне!!! - хоч зелене, сраколизи, паразити!!! на вашій совісті те що сьогодні народ має!!!
Відповісти
і ні слова про бабло, про велике бабло!
Відповісти
Мільйони-собі ,а виборцям- подачки! На...й вони потрібні.Мартиняк над законодавством працюй,злодійську систему ламай при якій ти розбагатів з іншими бандюками. Слабо?
Відповісти
Тільки зашургані чорнороби можуть продатися за копійки і обрати грошового мішка в парламент!
Відповісти
За будь-які незаконні дії люди повинні відповідати перед законом. І депутати теж.
Відповісти
Останні новини
«Ні я, ні мої позафракційні колеги не боремося за владу», – нардеп Мартиняк
10 грудень, 2013, 18:45