Лучан, які вирушили колоною на Євромайдан у Київ, зупинили силовики

Лучан, які вирушили колоною на Євромайдан у Київ, зупинили силовики
Лучан, які пообіді 11 грудня вирушили до Києва колоною автомобілів, зупинили на посту ДАІ, біля поворотів на села Цумань і Олика Ківерцівського району, що неподалік межі з Рівненською областю.

За словами начальника відділу охорони культурної спадщини Луцької міськради Сергія Годлевського, який разом з іншими їде до Києва на Євромайдан, їх зупинили даішники. Люди лишилися в автобусі, вийшов лише водій.

«Але в салон зайшло двоє чоловіків у чорних шапочках. Я так думаю, що то були працівники СБУ. Вони подивилися на антресолі. Очевидно, шукали чи там, бува, нема чогось небезпечного», – розповів він.

«Ми їдемо як рейсовий автобус Луцьк-Київ. У водія є відповідний дорожній лист. Постояли хвилин сім, їдемо далі», – додав Годлевський.

Крім автобуса з людьми, зупинили й автомобіль Володимира Пащенка, одного з організаторів луцького Євромайдану. У машині також була його дружина, депутат Луцької міськради, адвокат Андрій Козюра та водій.

Як розповів Андрій Козюра, першим зупинили автобус. Коли ж їхнє авто проїздило повз, то зупинили і їх. І поки правоохоронці з’ясовували ситуацію з ними, ще два автомобілі, які теж рухалися в колоні, проїхали практично безперешкодно. По суті, каже Козюра, поки розбиралися в причинах зупинки їхнього авто, силовикам не було як зупиняти інших.

«Нас зупинили, мотивуючи тим, що ДАІ проводить якусь операцію – перехват або щось подібне. Мовляв, перевірити документи. В результаті під’їжджає міліцейська машина, з неї виходить група слідчих з УБОЗу, прокуратури, ще міліціонери. Шукають людей, просять показати, хто в машині, що веземо, куди їдемо. Допитувалися чи нема з нами окремих осіб – Богдана Шиби і Миколи Собуцького», – розповів Андрій Козюра.

«Я вийшов і почав запитувати, що відбувається, що це за 60-ті роки, з’ясовувати, з ким розмовляю і так далі. І вже після цього вони віддали документи, і ми рушили далі. Все це тривало хвилин 15», – зауважив він.

«Були слідчий прокуратури, слідчий УБОЗу, велася оперативна зйомка. Були додаткові працівники міліції. І не для того, щоб вручити повістки, а, я так розумію, для того, щоб затримати осіб. Ну, і були присутні працівники ДАІ. Усіх разом їх було 12-13 людей», – розповів Козюра.

Як повідомили у прес-службі волинської міліції, правоохоронці Волині не перешкоджають організованим виїздам громадян у столицю.

Тим не менш, працівники УМВС України у Волинській області разом із представниками органів прокуратури проводять ряд слідчих та інших процесуальних дій на території Луцька та області.

Усі вони проводяться у рамках досудового розслідування, розпочатого за статтями 296 (Хуліганство), 295 (Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку) та 341 (Захоплення державних або громадських будівель) Кримінального кодексу України.

При цьому жодних заходів щодо перешкоджання виїздам організованих груп громадян у місто Київ правоохоронці не вживають, – наголошують в секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в області.
Володимир Пащенко перед відправленням колони інструктує людей
Володимир Пащенко перед відправленням колони інструктує людей

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 28
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце правильно!
Відповісти
з відділу якоїсь там спадщини - не на державній роботі?
Відповісти
Вітів нахвалявся вивести до Києва.
Відповісти
Хай Пшонка вдягає куфайку і валянки і виходить на трасу,його там чекають...)
Відповісти
молодці! а всі коментатори, серед яких, підозрюю, багато мужиків, горіть ви в пеклі! це вам я кажу - жінка й мама, і так буде!
Відповісти
Молодці! Оперативна робота! Микола Собуцький та Богдан Шиба були присутні в сесійній залі обласної ради, а в приміщенні та поряд з ним перебувало більше сотні працівників міліції - що перешкоджало з ними поспілкуватись, якщо була потреба? Брехуни!
Відповісти
Цумань...Олика це не село а селище...
Відповісти
Молодцi лучани, необхiдно пiдтримати майдан
Відповісти
головне щоб доїхали до Києва!
Відповісти
Залякують перевізників. Забороняють везти людей до Києва.
Відповісти
нема шо туди їздити нормальним людям
Відповісти
там всі нормальні!!!!!МОЛОДЦІ!!!
Відповісти
А ТИ НОРМАЛЬНИЙ????
Відповісти
До Києва ще як мінімум два поста, я думаю що не доїдуть
Відповісти
Їдемо далі прориваємось
Козюра як виявилось хороший адвокат
Відповісти
;)
Настрій хороший
Відповісти
З Богом
Відповісти
Козлюра радій , що тебе не забрали
Відповісти
Дорога в нікуди. Lost Highway.
Відповісти
А чого їм перехвачувати Б.Шибу і А.Собуцького???
Відповісти
проти громадянина Собуцького порушено ряд статей. 296 (Хуліганство), 295 (Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку) та 341 (Захоплення державних або громадських будівель) Кримінального кодексу України.
Відповісти
З Шибою і Собуцьким усе добре?
Відповісти
Колона доїхала до Олики
Відповісти
не було на тих силовиків Бондара!
Відповісти
Молодці!!!НЕ ЗДАМЄМОСЬ!!
Відповісти
я підримую майдан.пишаюсь нашими украінцями але шиба.бондар.козюра .знов теж болото
Відповісти
шапочкі були сині і халати також
Відповісти
А нехай прид....урки побільше фото викладають в неті з своїми автобусами та автомобілями, які мають їхати на Київ!!!!!!!!!!!!!!!!!
А то "піар" собі роблять, а потім соплі їдять...
Відповісти
Останні новини
Лучан, які вирушили колоною на Євромайдан у Київ, зупинили силовики
11 грудень, 2013, 16:00