«Це політичне замовлення» - голова луцької «Батьківщини» про візит міліції

«Це політичне замовлення» - голова луцької «Батьківщини» про візит міліції
Голову Луцької міської партійної організації ВО «Батківщина» Сергія Григоренка (на фото) звинувачують у публічних закликах до незаконних дій.

Про це Григоренко повідомив після того, як до його партійного офісу у середу 11 рудня завітали міліціонери.

«Мені міліція намагалась вручити підозру про скоєння злочину за статею 295-ю Кримінального кодексу України. Там проходжу я і ще група політичних діячів», - цитує Григоренка ПроВолинь.

«Мене звинувачують у тому, що я закликав до блокування і порушення роботи державних установ і здійснював захоплення та блокування», - уточнив він.

«Я вважаю, що це абсолютно несправедливі звинувачення. Це політичне замовлення політичних опонентів. Я дійсно брав участь у мирних акціях, на які була подана відповідна заявка. Фізично нічого не чинив, нікому не перешкоджав, а просто висловлював свою позицію», - заявив головний луцький «тимошенківець».

«Тому вважаю, що це помста за мою мирну політичну позицію. Вважаю ці звинувачення абсолютно безпідставними і, звичайно, в законний спосіб буду доводити свою правоту. Ухилятися чи ховатися від слідства не збираюсь, тому, що вини за собою не відчуваю», – сказав очільник луцької «Батьківщини».

Довідка

У статті 295ю Кримінального кодексу України йдеться про «заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку: публічні заклики до погромів, підпалів, знищення майна, захоплення будівель чи споруд, насильницького виселення громадян, що загрожують громадському порядку, а також розповсюдження, виготовлення чи зберігання з метою розповсюдження матеріалів такого змісту».
Такі дії згідно з ККУ «караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
затиснути яйця в тиски, а вже всра..я. З матьківщини хлопець...
Відповісти
Найголовніше, що цей, як ви правильно назвали дерибанщик хапуга та інші йому подібні якось нізвідки появився на майдані де свідомі студент без партійних гасел підтримали Євроінтеграцію і почали свої брудні політичні ігри
Відповісти
тролі, хватить обгаджувати всіх і все, вийдіть на мороз і провітріть мізки, якщо вони там ще залишилися... прикро, що влада діє такими методами, залякуванням, заведеними кримінальними справами, але нічого - скоро прийде цій владі кінець і все налагодиться... тримайтеся, євромайданівці, люди з вами і за вас і серед вас... респект Григоренку, який не здається і бореться до останнього
Відповісти
Затявкали ригівські троллі!
Дивіться бо потім зі всіх спитаємо , хто там за що справи порушував і т. д.
Сергій тримайся!!!
Відповісти
З яких то пір депутати міськоі ради стали політичними діячами-Шиба,Григоренко,Осіпов,Козюра.Не смішіть.Приклеілися до дійсно мирноі студетськоі акціі і підбурили цих невинних дітей.А самі зараз у кущі.Хочуть заховатися за іхніми спинами.
Відповісти
А таку хєрню пишуть лише люди, які нічого особливого в житті собою не представляють. Підніміть свою ж.пу і - на майдан. Чи яєць своїх шкода, щоб в тиски не зажали?
Відповісти
Останні новини
«Це політичне замовлення» - голова луцької «Батьківщини» про візит міліції
11 грудень, 2013, 18:53