Три волинські села хочуть в інший район

Три волинські села хочуть в інший район
Три села Іваничівського району просять, щоб їх долучили до Володимир–Волинського чи Локачинського районів.

Села Луковичі, Орищі та Бужковичі до такого кроку спонукала відсутність транспортного сполучення, - пише Волинь-нова.

«Ми, що нижче підписалися, просимо вас посприяти, щоб наші села відокремили від Іваничівського району і долучили до Володимир–Волинського чи Локачинського. Зі своєю проблемою, а у нас немає транспортного зв'язку, вже не раз зверталися до голови Іваничівської райдержадміністрації Лідії Томашевської. Людям треба і до лікарні їхати, і якусь довідку в районі взяти. Та й діти вчаться в Луцьку, Львові, Нововолинську та Володимирі–Волинському. До траси Павлівка — Володимир–Волинський ходимо пішки 9—15 кілометрів», - підписалися під листом 73 людини.

"Щоб їм терпли і руки, і ноги! У нас дорога погана, але є ще й гірші. Який гад не візьме той тендер, то тільки місяць поїздить і більше не хоче. Тому йдемо в сусіднє село Маркостав Володимир–Волинського району або 8 кілометрів на трасу. Бо як доїхати в поліклініку чи дітям на навчання? Біда чорна!" - каже мешканка села Луковичі.

"Наше село віддалене. До червня ходив автобус із Володимира–Волинського через Іваничі та Нововолинськ. Дуже зручний рейс, яким і до потяга добре було доїжджати. А тепер не дай Боже щось трапиться — де той автомобіль шукати? Кажуть, що у нас людей мало їздить. Буває по-різному. Але деколи переповнений ПАЗ уже не міг взяти пасажирів у сусідніх Орищах та Радовичах", — додає жителька Луковичів Валентина Данилюк.

Селяни розповідають, що раніше можна було двічі на день доїхати до райцентру та двічі — до Володимира–Волинського. Дорога до центрального села Луковичі, звісно, не найкраща, але хіба підприємці, які беруть участь у тендері, про те не знають? Без транспортного сполучення у селі трудно, адже і лікарня, і державні установи — все в райцентрі.

Чимало людей працюють в Іваничах або у Володимирі–Волинському. Часто добираються велосипедами. Але що робитимуть із настанням морозів? Зрештою, навіть щоб зняти гроші в банкоматі, потрібно їхати до райцентру.

"Рейсовий автобус наразі не ходить. Дали тимчасовий дозвіл перевізникові Завірюсі з Нововолинська. Автобус, буває, виходить з ладу. Підприємець запевняє, що підремонтує і знову їздитиме. Щодня обіцяє. У райдержадміністрації обіцяють, що віддадуть рейс Горохівському АТП. Але перевізники, які виграють тендери, не хочуть їздити такими дорогами", — сказав луковичівський сільський голова Ігор П’ятоха.

Голова місцевої Ради ветеранів війни і праці Федось Недбайло додав, що свого часу транспортне сполучення налагодили після того, як він звернувся до першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка. Але через півроку почалися збої.

Днями в Горохівському автотранспортному підприємстві пообіцяли відновити транспортне сполучення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Три волинські села хочуть в інший район
12 грудень, 2013, 11:59