На Волині почалися політичні репресії, - штаб національного спротиву

На Волині почалися політичні репресії, - штаб національного спротиву
На Волині розпочалися політичні репресії проти активістів Євромайдану, політиків і учасників акцій протесту, - заява Штабу національного спротиву.

Як відомо, 2 грудня 2013 року проти Ігоря Гузя, Майї Москвич, Сергія Григоренка, Володимира Бондаря, Миколи Собуцького та Богдана Шиби порушили кримінальні справи за "хуліганські дії, пов'язані з наругою над портретами президента Віктора Януковича".

Зокрема, їм інкримінують хуліганські дії, пов’язані із винесенням з приміщення облради трьох портретів Януковича, вартість яких оцінена у 540 гривень.

Максимальне покарання за частиною 2 статі 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб) передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

"Такі звинувачення за своєю суттю є абсурдні, оскільки портрет Януковича не належить до державних символів. Волинський штаб національного спротиву розцінює такі дії влади та підконтрольних їй органів як політичні репресії і початок системних переслідувань громадян, незгодних із бандитськими методами правлячого режиму", - йдеться в заяві.

"Порушення кримінальних справ за надуманими підставами свідчить про те, що влада вирішила вдатися до злочинної практики, характерної для репресивних органів НКВД 1937 – 1938 років... Влада взяла чіткий курс на побудову в Україні авторитарної диктатури путінсько-азійського типу", - кажуть в штабі національного спротиву.

"Такі дії режиму Януковича свідчать про особливу зухвалість та винятковий цинізм, абсолютне нехтування ним законних вимог мільйонів українців. Хочемо нагадати Януковичу і Партії регіонів, що єдиним джерелом влади в Україні є народ і ніхто не має права узурпувати владу та використовувати її з метою власного збагачення, порушувати Конституцію України", - підсумовують автори документу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 35
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Застерігаємо усіх пособників правлячого режиму про відповідальність за репресивні дії і неминучість покарання.
Відповісти
http://www.youtube.com/watch?v=gmCajZuiOK0
Бо потрібно відповідати за свої дії!!!
Відповісти
http://www.youtube.com/watch?v=jqu36tvNQfw
Відповісти
дєди ваєвалі ,бо совком пріятно до канца-коли всі совки і парторг обучєний спєцами поганяє?
Відповісти
Заходи вчера - будешь первый!
Відповісти
за порушення Закону ПОТРІБНО відповідати. Звикайте...
Відповісти
не лякайтеся. Суд будет строгій, но справедівий
Відповісти
Почалися репресії тому що http://www.youtube.com/watch?v=ucTbc28S0YY&feature=share
Відповісти
Це ще тільки квіточки, а гіркі ягідки будуть після 17 грудня, якщо допустимо пцдписання тайожного союзу. Тайга велика, будемо освоювати великі простори Росії. Якщо хтось думає, що це торкнеться тільки партійних лідерів, той дуууже помиляється. Посадити можна кожного, знайдеться за що. Зараз, правда, більше практикують штрафи,залоги для поповнення бюджету. Але з часом... Мєньше народа - больше кіслорода.
Відповісти
Треба вийти 15 грудня на Київський Майдан і змести цю бандитську зграю. яка нависла над Україною як круки. І шукають, де б ще щось вхопити.
Велика "цінність" - портрет зека-президента. Між іншим - Волинське віче оголосило: Волинь без президента Янука. А у нас народовладдя. Чи вже відмінили?
Відповісти
Краще те що є! А ти хочеш нову зграю: Гузя, Шибу, Бондаря?
Відповісти
Модератори Ви можливо взагалі коментарі відключіть.
Читачі мусять регіоналівські коментарі напівдибільні читати
Люди за свободу боряться резикують життям ,
а їх щей брудом поливають. Волиньпост -це підтримує ?
Відповісти
Це наш хитрий білий "лис" хоче показати перед президентом свою роботу.За Сибір не переживайте.там уже китайці до самого Уралу і скоро вони будуть у нас в Криму.
Відповісти
А де ваш Пащенко. Як до влади пертись, то в перших рядах, а як репресії, то не при дєлах. На два фронти працює?
Відповісти
правиль но влада збирае компанию щоб було с ким на нарах дискутувати вони забули шо копаючи комусь яму сам туди потрапиш
Відповісти
Активістів - на нари!
Відповісти
колоровичі.пийте діти зеленку ,бо у вас вавки в голові.Владі не дивуйтеся-на них Бог одур зіслав.
Відповісти
Дістали! Дістали злочинці при владі,дістали зрадники і пристосуванці.З нами правда,наша справа справедлива!Карфаген зла,насильства,підлості і брехні має бути зруйнований!
Відповісти
Друзі,давайте всі на знак підтримки Маї Москвич і її правильної громадянської позиції вивіимо на своїх сторінках у соціальних мережах перевернуті портрети вищеназваного "політичного діяча"
Відповісти
Легко!!! Навть більше - хай тішаться в Камені))) http://visti-kamenia.com/news/za-taku-narugu-v-oblasti-vzhe-hochut-sadzhati-na-4-roki-03085-12
Відповісти
як відмажуться? грошима? чи як?
Відповісти
Так перевертаєм його!
Майя тримайся!!! Ми тебе звільним!!!
Відповісти
Ваш штаб повідомив, що до Києва поїхали 200 (перше 500) чоловік. Так де вони? В Києві, чи сидять вже дома?
Відповісти
Дні влади пораховані.Ми переможемо,бо з нами БОГ.
Відповісти
Яка там наруга? Зняли, перевернули догори... Терещук, схаменись!
Відповісти
У Янека два шляхи.1.Або він доводить нам що всі ми ,,казли, что мешают им жить'' і публіка логоджується, керуючись правилом - нехай ганьба, аби війни не було. 2.Або ми доводимо йому, що будь якому терпінню є межа і міняємо пахану умови проживання. Якщо точніше - міняємо адреси перебування з Тимошенко Ю. Йому не звикати, головне, шапки поховати.
Відповісти
Нагадую ригоботам і бандюковичам.15 грудня 1967 року Янукович В.Ф. поки що вперше засуджений Єнакієвським судом(за шапки,що знімались з голів громадян).Стаття засудження відома-її знають Клімчук,Парака,Терещук-вірні служаки режиму того,чий портрет висить в їхньому кабінеті
Відповісти
Штаб національного спротиву, ваше місце в Києві а не ділити кабінети в Луцьку!!!!!!!!
Відповісти
всю цю зграю на нари
Відповісти
На даний час його форма одягу просто не відповідала його діям, почепіть портрет коли він був молодий, красивий і впевній спецформі його ніхто ніколи не зніме.
Відповісти
Ці портрети взагалі не треба було розвішувати, а особливо у школах.Бо Президент, повинен бути прикладом, взірцем . А який приклад може дати Януковаич? Два терміни ув"язнення?
Відповісти
Ну за шапку знаю и шо,а друга ходка за шо?? Атвичай знаток...
Відповісти
Вважаю,що кожний провладний керівник,в кабінеті якого висить портрет Президента,повинен зняти його і повісити у себе вдома,щоб не провокувати народ на хуліганські дії.
Відповісти
Нашого Президента народ обирав і народ має повне право зняти.
Відповісти
Цікаво на скільки вистачить нашої влади??!!Не залякають вони своїм тиском..Дуже багато людей піднялось!!Пізно!!!
Відповісти
Останні новини
На Волині почалися політичні репресії, - штаб національного спротиву
12 грудень, 2013, 15:36