Клімчук хоче закрити школу

Клімчук хоче закрити школу
Сенкевичівську школу-інтернат треба закрити, бо там не навчається жодної дитини-сироти, а з бюджету на її учнів витрачають великі гроші.

Про це заявив голова Волинської ОДА Борис Клімчук під час оперативної наради 16 грудня.

Зі слів губернатора Волині, школа-інтернат у Сенкевичівці не має юридичного статусу. Мовляв, там навчаються діти, які мають батьків, а не сироти.

«Всі мають батьків, інколи мам і тат, які отримують допомогу на цю дитину, якимось чином її використовують. Очевидно на дитину, я вірю», – додав він.

Утім, ці діти ще й «на повному пансіоні» виховуються у Сенкевичівській школі-інтернаті.

«Це службовий злочин, як мінімум», – прокоментував Борис Клімчук.

Тож, він зазначив, що школу треба закрити уже на наступний навчальний рік. Таке рішення і пропонуватимуть на одній із чергових сесій Волиньради.

«Це треба зробити, щоб створити нові робочі місця. Ціна робочих місць надто дорога не в гривнях, а в моралі», – пояснив Клімчук.

А дітей з інтернату, мовляв, треба повернути в «свої сім’ї і свої школи». Наразі у навчальному закладі – приблизно 30 дітей з Горохівського району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Журналісти! Ви для чого ходите на ті наради? Чи ще не проснулись і вам рановато вставати?:) А як ви вважаєте - потрібна така школа, де 90 діток і 80 з гаком чоловік "обслуги" і де по профілю школи-інтернату нема жодної дитини без батьків, а фінансування йде на всі 100% як для такого закладу? То спочатку уважно слухайте що говорять, а потім думайте що пишите!!!
Відповісти
Ти думаєш дітям буде краще з їх батьками? Які просинаються і лягають в стані алкогольного сп'яніння і не тільки? Ви дітей запитували, де їм краще? Як на мене, то краще зняти допомогу батькам на дітей, аніж закривати місце, у якому ще можна вказати дитині, що не все в житті в біленькій! Адже ці гроші всеодно йдуть 100% не туди... І хоча б в цьому ти повинен погодитись...
Відповісти
А що там хочуть відкрити? Не сказав? А цікаво? Проя кісь робочі місця йшлося. Невже для вчителів, які залишаться без праці.
Відповісти
Ви "освітяни" дуже багато дармовщинки маєте, розпоясались, давно пора вас(де треба) приструнити! Крахобори і хабарники!!!
Відповісти
Хабарники кажеш? А ти хоча б цікавився тим, у яких сім'ях знаходяться ті діти, про яких ви говорите? Ти думаєш дитина зможе вирости повноцінним громадянином, далекоглядною людиною з ціллю в житті, знаходячись у таких умовах? Там іще доплачувати потрібно, аби дитина не стала схожою на батьків - а багато з них п'яниці і наркомани. Такого хочете життя для цих дітей? А щодо хабарів, то ти сильно помиляєшся - глянь в зеркало і тоді стане все зрозуміло, хто тут ще хабарник...
Відповісти
ТИ напевно сильно бідуєш якщо заздриш освітянам. А хабарників часто показують по ТВ. Їм можеш заздрити.
Відповісти
краще б щось відкривали ніж закривають
Відповісти
А вони відкриють... точно відкриють... на тому самому місці... для того все і робиться...
Відповісти
треба про дітей думати. хай поїдуть в ті сім'ї і самі все побачать. там голод холод!!!
Відповісти
Там диты не на повному державному утрымани. А хто хоче закрыты школу нияк оро дитей не думае.
Відповісти
Чиновники думают про себе а нияк не про дитей.
Відповісти
А дитей ктось спытав де им буде краще.
Відповісти
Да та школа просто порятунок для бахатёх симей якы потрапылы в скрутну жытеве становище. Не вси батьки наркоманы або алкохолики.
Відповісти
В такій школі виростуть ще більші дармоїди, як їх батьки.
Відповісти
я там провчилася 6 років, і я ше нормальна, відміниця.
Відповісти
без такої школи ті діти підуть по колоніях і тюрмах
Відповісти