Виявили порушення у роботі шкільних котелень

Виявили порушення у роботі шкільних котелень
У котельнях шкільних закладів Волині експлуатуються котли, не зареєстровані у встановленому порядку в теруправлінні Держгірпромнагляду, та котли, в яких закінчився термін технічного опосвідчення.

Про це повідомили у прес-службі теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області.

Протягом січня-лютого 2012 року інспектори управління провели перевірки котелень у 72 шкільних та дошкільних закладах щодо дотримання вимог безпеки під час експлуатації котлів.

В ході перевірок виявлено 293 порушення нормативно-правових документів з промислової безпеки та охорони праці.

Найбільше порушень зафіксовано у загальноосвітніх школах Ковельського, Ратнівського, Локачинського, Старовижівського, Камінь-Каширського, Рожищенського, Володимир-Волинського та Горохівського районів.

Перевірка також встановила, що особи, відповідальні за справний стан і безпечну експлуатацію котлів, не пройшли навчання та перевірки знань згідно з вимогами законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

Крім того, порушуються терміни проведення інструктажів з питань охорони праці, не розроблені посадові інструкції осіб, відповідальних за справний стан і безпечну експлуатацію котлів, на робочих місцях в котельнях не вивішені виробничі інструкції для персоналу котельні, режимні карти котлів.

У повідомленні йдеться, що не проведено перевірки манометрів. Змінні журнали для записів результатів перевірки котлів і котельного устаткування, водовказівних приладів, манометрів, запобіжних клапанів, живильних пристроїв, засобів автоматики не відповідають вимогам нормативних актів.

Також не проведені техогляди стану виробничих будівель і споруд. В котельнях відсутній телефон чи звукова сигналізація для виклику в екстрених випадках представників адміністрації.

У котельнях відсутні плани локалізації і ліквідації можливих аварій в газовому господарстві.

За результатами проведених перевірок заборонено експлуатацію 61 одиниці обладнання. До адміністративної відповідальності притягнуто 38 працівників, з них 35 посадових осіб, з яких 25 перших керівників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: безпека
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україну йде похолодання
05 березень, 2012, 13:44
Виявили порушення у роботі шкільних котелень
05 березень, 2012, 13:31