На Волині бракує ресурсів для ліквідації повені

На Волині бракує ресурсів для ліквідації повені
Для попередження та ліквідації підтоплень на Волині бракує як витратних матеріалів, так і технічного спорядження.

Це з’ясувалося 5 березня під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як повідомив начальник управління водних ресурсів Волинської облдержадміністрації В’ячеслав Лавренюк, на 1 березня закупили матеріалів на 96,7 тисячі гривень. Це пісок, щебінь, камінь бутовий, мішки, паливно-мастильні матеріали.

За словами Лавренюка, на всю область працює тільки 10 насосних станцій, в яких періодично трапляються проблеми з насосними апаратами.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко заявив, що цього дуже мало для ліквідації підтоплень. Він поцікавився, чому мало заходів вжито?

Проте начальник центру з гідрометеорології Ростислав Бондарчук заявив, що рівень підняття води у річках вже припинився, а в деяких пішов на спад. Рівень вод у річках Стир та Стохід вже починає зменшуватися.

«Снігу вже немає. Тому рівень води не буде підвищуватися. Крім того, найближчого тижня очікуються морози. Це уповільнить потенційні підтоплення», - зазначив Бондарчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині бракує ресурсів для ліквідації повені
05 березень, 2012, 18:11