У Луцьку діє «схема» підробки підписів за вступ України у Митний союз

У Луцьку діє «схема» підробки підписів за вступ України у Митний союз
У Луцьку підробляють підписи людей з інших міст під вимогою провести референдум за вступ України до Митного союзу.

Про те, як діє «схема», ВолиньPost’у розповіла лучанка Олена, яка попросила не вказувати її прізвища.

За словами лучанки, до неї звернулася літня жінка, яка застала свого внука за тим, що він виконує певну підозрілу «письмову роботу».

Молодик заповнював Підписні листи підписів громадян України під вимогою щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою. На цей референдум пропонується винести питання: "Чи підтримуєте Ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації?"

На Підписному листі - чисті графи, куди внук лучанки переписував імена мешканців Дніпропетровська. І ставив підписи замість них.

Із розповідей хлопця, якого «застукала» бабуся, він отримав свою «роботу» разом із декількома десятками інших молодиків, які хочуть підзаробити. Як зазначила активістка, їй стало відомо, що серед хлопців були й студенти-«фізкультурники».

«Їх позаминулого чи минулого тижня (приблизно з 5 по 12 грудня, – ред.) зібрали в готелі «Україна». Там чоловік, який назвався адвокатом, розповів їм, що треба робити, що це потрібно і вкрай важливо. І їм за це дадуть гроші», – переповідала Олена.

Як «вийшли» на охочих підзаробити молодиків, зі слів Олени, юнак не розповів. «Судячи з усього, збирали хлопців, які не є благонадійні, у деяких є навіть приводи в міліцію, кримінальне минуле. Тобто, люди не надто благополучні», – зауважила активістка.

Загалом хлопців назбиралося понад півсотні. Їх поділили на групи і призначили «старших».

«Роздали списки, які потрібно заповнити, і перелік людей, імена яких треба вписати в списки і за них розписатися», – зазначила жінка.



У списках – люди різного віку, цілі сім’ї з Дніпропетровська із вказанням адреси проживання та особистої інформації. Давали, ймовірно, списки 10 тисяч людей одному «виконавцю», адже у хлопця був перелік саме такої кількості людей, підписи яких потрібно було підробити.

Заповнювати листи потрібно було різними почерками і писати ручками із різним чорнилом.



У документах потрібно було вказати й інформацію про того, хто заповнював документи, із вказанням серії та номеру свого паспорту.



Збором заповнених документів приблизно через тиждень мав зайнятися «старший», який і платив за «роботу».

«Бабуся хлопця розповіла, що до нього телефонували і питали, де папери», – додала Олена.

Так, куратор мав отримати від хлопців «готові» підписні листи до неділі, 15 грудня. Жінці вдалося дізнатися, що «старшим» у хлопця, що розповів їй про махінації, був юнак на ім’я Вадим, який працює різноробочим в одному з комунальних підприємств Луцька.

«Здавали безпосередньо координатору. В готелі «Україна» більше не збиралися. Координатори збирали папери і заносили в «штаб». Їм там дали гроші, які вони поділили по 700 гривень кожному, хто заповнював папери», – розповіла Олена.

Жінка повідомила також, що, зі слів хлопця, інші юнаки, які займалися підробкою підписів, їздили й у Київ на мітинг в підтримку Партії регіонів - так званий Антимайдан. «Возили на один із перших днів Антимайдану, бо це було ще перед цим. Його товариші йому розповіли, він не їздив», – додала вона.

За поїздку у Київ, мовляв, теж платили, але менше, – по 150 гривень.

Активістка переконана, що після такої «роботи» хлопці уже «на гачку».

«Це питання довіри на майбутнє, якщо зараз впоралися з завданням. Хлопці думають, що їм зараз дали гроші і все, відпустили. Тепер вони будуть «винні». Інакше їх «здадуть» пресі, можна буде шантажувати, розповідати, що про їх «продажність» всі дізнаються. Вони в них на гачку. І кримінальна справа може бути порушена, не лише організаторам, а й виконавцям за підробку документів», – підсумувала Олена.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Комуняки, напевно...
Відповісти
Інакше їх «здадуть» пресі, можна буде шантажувати, розповідати, що про їх «продажність» всі дізнаються.
А чому слово ПРОДАЖНІСТЬ взято в лапки? Треба називати речі своїми іменами
Відповісти
По-перше, це очевидна провокація майдонутих, бо говорити вже немає прощо!
По-друге, такі бюлєтні, шо состряпала "пані" Олена можна витягнути з сайту ЦВК і зробити хоч мільон копій.
І в третє, такий складний бюлетень важко заповнити людині з вищою освітою, я вже не кажу про різноробочих чи тих хто з неблагополучних сімей і без освіти.
Новини з пальця, ні про що!
Відповісти
Що, тітушко, попалили бізнес? Забракне на улюблену водку?
Відповісти
Бабка сдала внука :))))
Он ей на подарок зарабатывал, что на Новый Год поздравить, а старая взяла и всё обосрала...
Если ты такая совестная верни тех 700 грн
Відповісти
Знав про цю тему ще місяць назад)
Знаю навіть хто такою фігньою займається, йдеш до однієї громадянки на квартиру, кажеш хочу заробити, і вона дає тобі скільки хочеш цих листків, нічого складного в їхньому заповнені немає.
Відповісти
то чого мовчите,бачите що це комуняки роблять на зло державі
Відповісти
Це нащадки тих НКведистів ,які колись нищили мирне населення Луцька,наслухавшись своіх батьків ,піднімають свою смердючу голову.
Відповісти
евген, глянь-но, це часом не про тебе??

"Свідомий українець зобов'язаний бути тупим і дебільним. Якщо свідомий українець не є тупим і дебільним, він автоматично стає жидом або москалем..." Степан Бандера.
Відповісти
Ны це про тебе.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку діє «схема» підробки підписів за вступ України у Митний союз
19 грудень, 2013, 15:45