У Луцьку засвітили головні ялинки міста. ФОТО

У Луцьку засвітили головні ялинки міста. ФОТО
19 грудня, в день Святого Миколая, покровителя Луцька, засвітили головні ялинки міста, які в 2014 році на честь підтримки євроінтеграції, прикрашені прапорцями Євросоюзу.

Як відомо, вже кілька років у Луцьку є традиція не встановлювати головне новорічне дерево, а наряджати існуючі три ялинки, які ростуть на Театральній площі. Не змінили традиції і цього року. Єдиний нюанс – вічнозелені красуні вбрали у особливі прикраси: прапорці Євросоюзу та України.

Вітали лучан з днем Святого Миколая діти піснями, а посадовці та представники духовенства – словами побажання.

До слова, на дійстві звучали побажання луцькому міському голові Миколі Романюку. Для нього за пропозицією владики Михаїла заспівали на честь дня ангела «Многії літа».

Владика Михаїл привітав присутніх з початком новорічних свят та нагадав, що незабаром буде найвеличніше з них – Різдво Христове.

«Сьогодні особливі дні. Дні, в які ми готуємося до Різдвяних свят. Цей рік був насичений багатьма подіями. Він був особливим у наших європейських прагненнях. Ми віримо, що Господь все владнає так, як буде краще для нас, бо ми до Нього звертаємося у ці дні. В молитві просимо для себе щасливої долі», - зазначив владика Михаїл.

Він побажав радіти у Різдвяні дні, адже Бог з українцями, бути щедрими, як Святий Миколай. А завершив свій виступ словами «наша дорога до Бога, наша дорога в Європу. Слава Богу, слава Україні!».

Настоятель луцького храму Святих апостолів Петра і Павла, протоієрей Богдан Линник закликав лучан принести мир, любов і злагоду. Заступник голови Волинської обласної ради Валентин Вітер побажав дітям гарно закінчити навчальне півріччя, а луцький міський голова Микола Романюк побажав, аби Бог оберігав українців.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: свято
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Клас ) шкода тільки що ті палатки там стоять(((
Відповісти
Отож, палатки там ні до чого, ночувати там ніхто не ночує, а харчуватися виділили Будинок "Просвіта". Автомобільних вагончиків і сцени, що там стоять більш чим достатньо.
Проходила на минулих вихідних ввечері повз одного з цих автовагончиків, що біля сцени, там світло ввімкнене було, видно бутилка горілки на столі і хлопці активно спілкувались.
Відповісти
Певно Вас не покликали, ото й ображаєтесь.
Відповісти
як швидко час летить...оті цифри на ялинці тому підтвердження...здається,недавно лише 2008 було...I'm impressed...
Відповісти
Мабуть таких гарних ялинок немає ні в одному місті України. Вітаю ВСІХ з наступаючими святами!Слава УКРАЇНІ!!!
Відповісти
Так, дуже гарні наші ялинки, особливо коли стемніє, три красуні. Просто дивишся і вже якось на душі легше, свято хоч якесь відчувається.
Відповісти
Ті ялинки вже бідні-нещасні..влада економить на них...краще б штучну поставили б. Звичайно де ж гроші взяти коли все порозкрадають.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку засвітили головні ялинки міста. ФОТО
19 грудень, 2013, 18:30