Бондарю заборонили мітингувати на Театральній площі Луцька

Бондарю заборонили мітингувати на Театральній площі Луцька
До Володимира Бондаря як запобіжний захід застосували особисте зобов’язання.

Таку ухвалу 20 грудня виніс Луцький міськрайонний суд. Головуючим у справі був слідчий суддя Віталій Ковтуненко.

Обвинувачення підтримували у суді слідчий Юрій Маркевич та прокурор Вадим Приймачок. Інтереси підозрюваного Володимира Бондаря представляв захисник Сергій Величко, який до того представляв у суді громадську активістку Майю Москвич.

На адресу суду надійшло клопотання про обрання міри запобіжного заходу до підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення народного депутата четвертого скликання, екс-голови Волинської облдержадміністрації Володимира Бондаря.

Його підозрюють у порушенні двох статей ККУ –295 (Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку) і 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд). Мовляв, Бондар, разом зі спільниками під час мітингу 2 та 3 грудня закликали до блокування будівлі Волинської облдержадміністрації.

Як відомо, у вчиненні кримінального злочину за трьома статтями ККУ – статтею 295 (Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку), статтею 296 (хуліганство), і статтею 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд) фігурують ще п’ять активістів Євромайдану – Богдан Шиба, Сергій Григоренко, Майя Москвич, Микола Собуцький та Ігор Гузь. До слова, для Сергія Григоренка, Богдана Шиби застосовані міри запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання. Москвич зобов'язали два місяці ходити з навігаційним браслетом.

Слідчий Юрій Маркевич та прокурор Вадим Приймачок наполягали на тому, аби мірою запобіжного заходу був домашній арешт з забороною покидати місце проживання та переліком обов’язків, в тому числі - носіння електронного засобу контролю.

Захист вважав клопотання безпідставним. Наполягав на тому, що
Бондар має державні нагороди, позитивні характеристики, постійне місце проживання, роботу, є народним депутатом четвертого скликання, готовий співпрацювати зі слідством.

Окрім цього, зі слів Величка, електронний засіб контролю немає жодного документу, який би підтверджував його якість.

Особисте зобов’язання накладено на Бондаря на термін не більше як на два місяці. Окрім цього, підозрюваний має обов’язки прибувати до слідчого управління УМВС у Волинській області Пилипюка за першою вимогою, не відлучатися за межі Волинської області без дозволу слідчого Пилипюка, повідомляти про зміну свого місця проживання або роботи, здати у відповідні органи свій закордонний паспорт, не відвідувати місце проведення мітингів лише на Театральному майдані.
Ухвала може бути оскаржена у апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бондару взагалі треба заборонити вафельницю відкривати...
Відповісти
"Особисте зобов’язання накладено на Бондаря на термін не більше як на два місяці".
Це так як зобовязати особисто НЕ БРЕХАТИ два місяці.
Відповісти
навигацоонный браслет - это законно вообще?
как это пляшет с правами человека?
Відповісти
каком к верху....
Відповісти
Бондар ще за 2004-й не відповів! Нехай на нього Француз з Панчишиним, Родичем, Сімінським... подадуть у суд, як він тоді ОДА "штурмував" разом з тим-же Гузем, Вітівим... На цей раз м'яко з ним... А він-би всіх "покоцав"! Ох даремно таких не садять!!!
Відповісти
ОБ'ЄДНАННЯ МАЙДАН ПЕРЕМОЖЕ ТЕМНІ СИЛИ !!!
СЛАВА УКРАЇНІ!!!
Відповісти
а де Налькович наразi трудиться? щось не чув про його постiйне мiсце роботи...
Відповісти
Останні новини
Бондарю заборонили мітингувати на Театральній площі Луцька
20 грудень, 2013, 17:41