Тисяча лучан сказала «ні» політичним репресіям. ФОТО

Тисяча лучан сказала «ні» політичним репресіям. ФОТО
У центрі Луцька, на Театральному майдані, у неділю, 22 грудня, відбулося народне віче під гаслом «Ні репресіям!».

На віче зібралося близько тисячі людей, які підтримують Євромайдан. Здебільшого – люди старшого віку.

Вже традиційно до людей зі сцени звернулися громадські та політичні діячі Волині. А оскільки трьом активістам луцького Майдану (Богдан Шиба, Володимир Бондар і Майя Москвич) суд заборонив брати участь у масових заходах, то на сцену винесли пластикові макети у повен зріст усіх трьох активістів.

Серед вимог учасників віче: негайно закрити кримінальні справи проти усіх учасників акцій протесту, звільнити прокурора Волинської області Андрія Параку та начальника УМВС у Волинській області Олександра Терещука, відправити у відставку голову Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука та голову Волинської облради Володимира Войтовича, підтримка вимог Майдану у Києві, звільнення голови РНБО Андрія Клюєва, міністра МВС Віталія Захарченка, відставка уряду Миколи Азарова та покарання усіх, причетних до побиття мирних громадян.

За словами депутата Волинської облради, заступника голови обласної організації ВО «Батьківщина» Ігоря Гузя, Волинь займає перше місце у всій Україні за розмахом політичних переслідувань щодо активних учасників Євромайдану.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО КРИМІНАЛЬНЕ ПЕРЕСЛІДУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛУЦЬКОГО ЄВРОМАЙДАНУ

«Ця влада, прокуратура, міліція працюють за сталінськими методами. Їхнє завдання – посіяти страх, заткнути рота, розчавити нашу гідність. Але ми не боїмося. Уявіть собі, мені інкримінують злочини, максимальний термін покарання за якими – 11 років. Ганьба!», – висловився він.

Народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів нагадав, що уже рівно місяць в Україні відбуваються акції протесту. І закликав не здаватися, якщо «стояти доведеться довше».

«Революція троянд у Грузії тривала два місяці у 15-градусний мороз. І вони перемогли. Нас теж чекає перемога», – виголосив він.

До учасників віче звернувся молодий громадський активіст Микола Собуцький, прізвище якого теж фігурує у кримінальному провадженні, відкритому проти активістів луцького Євромайдану.

«Закликаю усіх прийти завтра вранці, о 7:30, під стіни волинської прокуратури на акцію протесту. Будемо ставити там наметове містечко, аби показати прокурорам, що ми не боїмося їх і цієї злочинної влади», – наголосив він.

За словами депутата Луцької міськради, очільника міського осередку ВО «Батьківщина» Сергія Григоренка, усіма політичними репресіями керує прокуратура, яка змушує міліцію бути спільником у цьому «політичному замовленні влади».

«Над криміналом щодо учасників луцького Євромайдану працюють 12 кращих слідчих зі слідчого управління і УБОЗу, а також шість прокурорів. Очолює їх старший слідчий групи Юрій Пилипюк… Найцікавіше те, що у приватних розмовах слідчі зізнаються, що вони виконують вказівки керівництва», – виголосив зі сцени Григоренко.

До присутніх на віче звернувся також голова Асоціації фермерів Волині, депутат Ковельської міської ради Віктор Лук'янчук (ВО «Батьківщина»). Він запевни, що усі волинські фермери підтримують Євромайдан і при потребі можуть вивести всю свою техніку, аби «прогнати злочинну владу».

«І це неправда, що ми не можемо конкурувати з європейськими виробниками. Це ж до нас завозять якесь незрозуміле м'ясо, а ми свою продукцію змушені збувати за безцінь», – висловився він.

Під час віче Ігор Гузь також нагадав, що 12 січня в Луцьку відбудуться проміжні вибори до Луцької міської ради й закликав підтримати опозиційного кандидата, свободівця Миколу Федіка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 71
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а в кого в гуся така фантазія ту банду з фанери вирізати?
Відповісти
Якщо на сцені Банада, то ганьба таким мітингам.
Зрадив Юща,пробував вкрасти приміщення партії ,а тепер перебіг до бютоголової секти кремлівської злодійки Тимошенко.
Відповісти
да ти шо?
Відповісти
а в Гузя просто бізнес такий-людей приходить багато, дітей- а він шарікі там по-тіхой продає....розбирають на ура..))
Відповісти
Коли вже нарешті "фанеру" Гузя поставлять і чути його будем лише "під фанеру" із СІЗО???!!!:)
Відповісти
Не переплутуйте яєшню з Божим даром! Де ви знайшли "компресії"? Кримінальні злочинці в цілому світі - злочинці.
Відповісти
Шапіто!
Відповісти
На місці Гузя може бути кожен з вас-критиків, але правда така, що реально ви вміэте лише іронічі коментарі писати, сидячи в зручненькому кріслі біля монітора. Повірте, я далеко не фанатка Гузя, але він робить хоча б щось.
Відповісти
хоча б шось...-це головне в реченні
Відповісти
скоро будуть лише макети...це радує!!
Відповісти
яка писала верхні коментарі з 17.18 до 17.45 заробила на них десь напевно 4 грн.так за день їм десь по триста виходить.от такі кібер тітушкі..технологія описана в інтернеті.таких хватає всюди де влада башляє..з кишені громадян
Відповісти
А де отримати зароблене???
Відповісти
2009 рік.щоб бути неупередженим.там розказано про початки цього явища.зараз воно в звязку з останніми подіями докотилось і до обласних сайтів.+ конановичі всіх розливів.від тупих відео неякісно монтованих на програмах початкового рівня до спеців в погонах які намагаються підігрувати опозиції і одночасно вкидати предові гасла.більш детально про це шукай в інтернеті "тролінг".http://www.unian.ua/news/333103-mochit-hohliv-v-interneti-est-taka-robota.html
Відповісти
да, во всем виноватые попередники ))
Відповісти
нє, ніфіга...я ще й далі пишу..і це все безкоштовно!!
Відповісти
а тітушко от хто - http://www.youtube.com/watch?v=BVCbElEaO7k
Відповісти
http://www.vol.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=132609
Відповісти
Добрий Миколаю, чуєш як благаю?
Я не хочу пряника....
Забери в нас Янека...
Відповісти
ТИСЯЧА?????? Що курив автор?????? 200-250 чоловік максимум і то якщо порахувати діда мороза і снігурочку біля йолки....
Відповісти
Шановний Володимир ви що незнаете що це Волиньпост їм тільки дай щоб прибільшити і прибрихати
Відповісти
Іди уроки вчи, грамотєю. 10 помилок в одному рядку - це забагато, щоб на Волиньпості друкуватися.
Відповісти
а як тобі знати, ти ж там не був, трусився від страху в своєму ліжечку під ковдрою )
Відповісти
за тебе.але перед тим як відчувати свої приналежність до жидів(іудеїв),чи казахів чи українців треба тобі перестати бути представником радянського народу.вас дєдушкі леніни та інші зробили біомасою.в радянського народу немає ні національності ні нації.почни з маленького.успіхів тобі в простій але такій складній для твоєї голови дорозі,товаріщ сіржант
Відповісти
біомаса зараз на майдані майданить
Відповісти
і скоро ти і вся банда в ній захлиснеться!
Відповісти
Я выразил свое мнение. Каждый имеет право на свой выбор. Я принимаю мир таким каким он есть- единным и многопроявным . Просто включайте хоть иногда здравомыслие. Грядущее поставит все на свои места. То что творят вам люди , то же и вы сотворявши им , ибо всякое деяние своею мерою меряется...
Відповісти
мертвєца живого трупа с красной площаді живут в прошлом мірє.даже етот прошлий мір оні видумалі что би билі поводи запускать красниє шарікі тєпєрь.свя історія отдєльная от міровой ..свой путь развітія понятєн только ізбранним напьорсточнікам..ідітє товаріщ...ви надо там..а здєсь без вас обойдутся..
Відповісти
Звертаюсь до всіх кнопкодавів, що терпіти не можуть опозицію. Якщо ви на повідку у влади - ваша позиція зрозуміла. Та коли маєте свою думку, то скажіть, хто ще на Волині може протистояти режиму не боячись витівок влади. А остерігатись варто тих політиків що бояться конкуренції і зубами будуть держатись за владу.Тому що добре розуміють, стільки накравши, зберегти ,.добро'' можна лише методом залякування та підкупу. Інакше прийдеться переходити на державне утримання. З щоденними прогулянками та перекличками. І якщо людям не об'єднатись, така влада готова покращувати життя до кривавої бійні, заради спасіння себе улюбленої. Потрібні закони вони знайдуть. Або придумають. Нещодавні події в столиці, наче в дзеркалі, показали дійсне лице режиму.
Відповісти
Ну що,риги,обісралися? Вам і не снилося зібрати стільки людей "бєз бабла".Гаплик вам!!!
Відповісти
Друзі - тролики , здається, ваш майданчик в Маріїнському згортається,може і ви потроху тойво ....))))
Відповісти
Я - дебил, я - дебил, и зовут меня Кирилл
Я - российский радостный дебил.
У меня все хорошо, очень-очень хорошо,
Потому что я - дебил.
Відповісти
я радий за вас
Відповісти
Тобі до жида, як свині до фрака.
Відповісти
Бачу. Візьми таблетку під язик і тримай мовчки.
Відповісти
Організована клоунада є протистоянням луцькій владі? Не смішіть свої труси...
Відповісти
твій антимайдан вже насмішив більше ))
Відповісти
ОПУЗИЦІЯ! Тільки таких ПЕНСІОНЕРІВ і МОЛОДЬ вам вдається ДУРИТИ.
Відповісти
Слова экс-генпрокурора С. Пискуна, во времена ющенковской пятилетки сказавшего в эфире радио «Эра» примерно следующее: «Если бы во время помаранчевой революции Ющенко вышел бы на майдан с автоматом, начал стрелять и уложил бы 50 или даже 100 человек, оставшиеся всё равно кричали бы: «Ющенко - так!!!» Другими словами, С. Пискун как бы намекал, что во времена майданного психоза толпа поклоняется своим лидерам, что бы они ни делали - они могут лгать, воровать, даже убивать - а толпа всё равно будет кричать: «Они хорошие, это всё провокация титушек!»

Поэтому в данный момент зазомбированная толпа от пидеров своих не отвернётся.
Відповісти
коломийка теперішня.а що то в вас конановичі за нік такий.що то ви там так слєлісь? http://www.youtube.com/watch?v=76dtaZeM_eg
Відповісти
якщо ви думаете, або ще гірше пишете пости, не в тому ключі як заповідають лідери опозиції то ви є або тітушки, або продажні писаки, або хворі.Чому так ? Та тому що ідеї опозиції правильні тому що вірні !!!
Відповісти
пісні безпартійних. http://www.youtube.com/watch?v=vee3dzsz1Mg
Відповісти
Люди на майданах стоят не за какими-либо лидерами. Мы стоим против существующего режима.
Відповісти
Громада має виявити свій протест! Мільйони українців, які вийдуть на майдани, коли прийде час, зметуть антинародну владу. Ми у жодному разі не повинні опускати руки, а маємо боротися до кінця, бо наша боротьба – справедлива. Ми боремося за своє, ми прагнемо справедливости і правди,,,
Відповісти
було вже " весь мир насилья мьі разрушим до основанья, а затем" і старші люди памятають те "а затем" . нема у вас ідеї а лише бажання дорватись до корита, народ в більшості своїй це бачить тому ви приречені на забуття
Відповісти
дарма ви озвучуєте тут основну ідею своєї політичної сили. більшість українців отє бла-бла-бла не сприйме до дії
Відповісти
,,,бла-бла-бла...
Відповісти
Несе Галя воду, коромисло гнеться,
За нею Іванко, як барвінок вється.

Галю ж моя Галю, дай води напиться,
Ти така хороша, дай хоч подивиться.

Вода у ставочку, скільки хоч напийся,
Я буду в садочку, прийди подивися.

Прийшов у садочок, зозуля кувала,
А ти ж мене Галю, тай не шанувала.

Стелися барвінку, буду поливати,
Вернися Іванку, буду шанувати.

Скільки раз стелився, ти не поливала,
Скільки раз вертався, ти не шанувала.
Відповісти
ти чому таблетку під язик не взяв?
Відповісти
З точки зору банальної ерудиції неможливо заперечувати тенденції парадоксальних ілюзій, так як кожен неадекватний індивід має свою точку зору
Відповісти
В тому, що Гоппазиція немає ідеї....А жаль.
Відповісти
сліпий і глухий..ідеї червоного камунізму нема точно..і це добре..тролю
Відповісти
Як нема?:) А помста і владне крісло - це не ідея?:) Це їхня ідея всіх ідей!!!
Відповісти
завтра жду на прийому в дурдомі, вже тобі пора)
Відповісти
Тисяча Лучан - це ще не всі Лучани!!!:) І нема чого за всіх розписуватись!!!
Відповісти
так ти і не лучанин!
Відповісти
з макєєвкі краще знаєш.для вас і тут смерекі ростуть..палітологі в спортивних штанах та з бумажками де тексти українською накідані..російськими буквами
Відповісти
РЕГІОНАЛЬНА ГОЛОТА І В НЕДІЛЮ НА САЙТІ СМЕРДИТЬ. ОТО КЛІМЧУКУ ЛИЖЕ!!! БОРИСЕ ,СХАМЕНИСЬ,НАРОД ТЕБЕ ПРОКЛЯНЕ.
Відповісти
До "з Луцька". Вийди і скажи.І супереч.І висловлюй свою думку.
Відповісти
Я згадую 17 - річну дівчинку, тремтячу від приниження і сорому біля Михайлівського собору; згадую її моторошну розповідь про те, як за нею з Майдану вночі аж до Бессарабки гналися "Беркут" і тітушкі; згадую її слова: "Мені соромно про це говорити, але мені було страшно", - і , ось чесне слово, Пшонка: щоб до тобе все життя щоночі приходив цей твій мирний "Беркут" і лупцював тебе кийками, і гамселив черевиками. Так, і синку твоєму, мажору з охоронцями - теж не кашляти. Нахабне, підле, гопницьке чмо, .... Такому підставляти другу щоку - марно, буде бити з насолодою і завзятістю. І при тому думати про "вище підборіддя і не хитатися". Просто захитатися, які виродки. І не дивно, що поодинці їм страшно.
Відповісти
http:// tribunanaroda.info/content/view/3774/1/
Відповісти
ти медведчук той?ужас...потрудився б трохи тут не тагіл..ідіотів мало
Відповісти
http://www.youtube.com/watch?v=BS-XzKFs9Js вєсьолая пєстня о іх родінє
Відповісти
Цирк уехал, а клоуны остались. Гузь за свої викрики і неадекватну поведінку отримує непогану зарплату. Так що його першого в СІЗО.
Відповісти
сам ти клоун, на чолі з головним клоуном країни ))
Відповісти
лікар, ти на роботі чи де? Чого чекати від нашої медицини, коли лікарі в робочий час в інтернеті шаряться..
Відповісти
от ти нерозумний. лікарі ж різні бувають.
Відповісти
Люди,ті, що голосують про відставки, а ви не подумали про те, що якщо піде Терещук, Парака, Клімчук і т.д - кого ви запропонуєте на їхне місце. Чи є у вас гідні кандидатури? я всім серцем за зміну влади, гідне життя для українців, та чому ж тільки ви голосуєте "проти", не запропонувавши когось "за"?
Відповісти
Шось незрозумів-Гузь на фото з фанери чи справжній??
Відповісти
тебе він всюди справжній.фобія
Відповісти
Зрозумів, він і справжній - з фанери.
Відповісти
ато охлянеш.всьо про гузя думаєш..тяжкі задачі вам начальство ставить..не легко той кусок хліба там в ппр зараз заробити..канкуренція..не мозгами а тілами
Відповісти